Annonse:
KLARE FOR LANDSLAGET: F.v: Fanny Skindlo Og Celina Vatne Trener Hardt Og Målrettet For å Nå Håndballdrømmen. Foto: Øystein Antonsen
KLARE FOR LANDSLAGET: F.v: Fanny Skindlo og Celina Vatne trener hardt og målrettet for å nå håndballdrømmen. Foto: Øystein Antonsen

Unge og ambisiøse håndballspillere

Celina Vatne Jensen og Fanny Skindlo spiller til daglig håndball i henholdsvis Grane og Trauma. Nå er begge 16-åringene tatt ut på jentelandslaget i 2002-årgangen.

I begynnelsen av juli reiser de til European Open i Sverige sammen med resten av jentelandslaget. Der skal de møte andre store håndballnasjoner som Polen, Sverige, Tsjekkia og Italia.

Vokst opp i hallen
Begge jentene begynte tidlig med håndball.
– Ja, jeg har spilt håndball hele livet. Du kan gjerne si at jeg nærmest har vokst opp i hallen, forteller Vatne og ler.
For henne har det meste dreid seg om håndball, men for Skindlo har det også være andre idretter inni bildet.
– Jeg har prøvd nesten alt, men nå går det for det meste i håndball. Jeg trener orientering, men løper ikke så mye, sier hun.
Midtbacken har hele tiden spilt for Traumas 2002-lag, mens Vatne har blitt vant med å spille sammen med de eldre.
– Ja, jeg har spilt for Granes 2001-lag, i tillegg har jeg hospitert opp til førstedivisjonslaget. Det har vært veldig moro og lærerikt å spille og trene sammen med de voksne, sier venstrebacken.

HØYE SVEV: Celina Vatne i farta. Foto: Øystein Antonsen

Et nytt kapittel
Til høsten flytter Celina Vatne til Tønsberg. Der skal hun gå på Wang toppidrettsgymnas i Tønsberg, og spille håndball for Flint, noe hun gleder seg veldig til.
– Ja, det tror jeg blir veldig bra. Jeg flytter i august, og det blir spennende. Wang er kjent for å utvikle mange toppidrettsutøvere. Der får jeg dessuten Tonje Larsen som trener, sier hun fornøyd.
Larsen er tidligere landslagsspiller for Norge, og i dag er hun landslagstrener for 2002-årgangen, i tillegg til å være trener på Wang toppidrettsgymnas.
– Jeg håper og tror at jeg kan utvikle meg mye på Wang, sier Vatne, og ser frem til å få den tidligere landslagsspilleren som trener.
Fanny Skindlo skal bli i Arendal, vertfall inntil videre.
– Ja, jeg skal ta studiespesialisering ved Arendal videregående skole, med håndball som valgfag. Skole er viktig, og bare jeg jobber hardt nok skal jeg klare å kombinere utdanning og håndball, smiler hun.

Viktige støttespillere
Begge de to jentene har allerede kommet langt, og som to av 17 spillere er de nå altså tatt ut på landslaget.
– Det er veldig bra, og en stor inspirasjon, sier de to jentene i kor.
De har begge jobbet hardt for det i mange år, og selv om de er unge, har de hatt viktige støttespillere på veien. Vatne vil trekke frem Børre Aanonsen.
– Han var treneren min da jeg var liten, og fikk meg til å virkelig få lyst til å spille håndball. Jeg vil også nevne Fredrik Walderhaug og Trond Langeland, som begge har vært viktige for den videre håndballutviklingen min.
Også Skindlo trekker frem Walderhaug.
– Han har betydd mye for barne- og ungdomshåndballen i Arendal. Han er en engasjert trener, og nå trener han Traumas 2002-lag sammen med faren min. Jeg har forresten nesten alltid hatt faren min, Are, som trener, og han har vært veldig viktig. Han har vært opptatt av utviklingen min, og hele tiden sett fremover og tenkt langsiktig. Det har ikke vært om å gjøre å være best nå, men å bli best på lang sikt.
Vatne skynder seg å legge til at også henne far, Tore, har vært en viktig støttespiller.
– Pappa har alltid stilt opp for meg. Uten ham hadde jeg ikke vært her nå. Han har tilrettelagt og gjort alt han har kunnet for at jeg skal lykkes, noe jeg er veldig takknemlig for, sier hun.

Samme mål
I forkant av mesterskapet i Sverige, blir det mye trening, og det omfatter både løping, styrke og håndballtrening.
Jentene kan fortelle at det er fullt kjør hver eneste dag, men de gjør det fordi de synes det er gøy. Det er dette de brenner for og har lyst til. De vil bli så gode som mulig, gjerne som sine forbilder.
– Før var Linn Jørum Sulland favoritten, men nå har jeg veldig sansen for Sander Sagosen, forteller Vatne.
Skindlo har ikke et enkelt forbilde, men hun ser mye håndball på tv.
– Spesielt i Champions League i herrehåndball er det mange gode midtbacker som jeg føler at jeg kan lære mye av, sier hun.
Når det kommer til framtidsplaner, er begge klare på at de vil bli best mulig, og akkurat det har ikke forandret seg stort for Vatne, som også i  2013 var avbildet i Arendals Tidende med klare mål for fremtiden. Den gangen var hun 10 år, og allerede da var framtidsplanene klare:
– Jeg skal på landslaget og bli like god som Linn Jørum Sulland, sa hun den gangen.
Og hun er på god vei.

Sorry. No data so far.