Annonse:
ALLE PÅ TRENING: Det Er Bare Hard Trening Som Gjelder Hvis Man Skal Bli God. Foto: Øystein Antonsen
ALLE PÅ TRENING: Det er bare hard trening som gjelder hvis man skal bli god. Foto: Øystein Antonsen

Granes jenter-16 kvalifisert til den gjeveste serien

Flere lokale håndballag deltok i kvalifiseringen til Bringserien i håndball som gikk av stabelen i Horten i begynnelsen av september. Dette er en nasjonal serie for de beste lagene. Granes jenter- og gutter-16 lag, Trauma jenter-16 og ØIFs gutter-16 deltok. Alle klarte å kvalifisere seg.

HOPPENDE GLADE: Granejentene var glade etter at kvalifiseringen gikk i boks. Foto: Linda Løvseth Aurbekk

Granes jenter leverte til gangs, og vant sin pulje. I tur og orden ble Strindheim, Urædd og Kolbotn slått på overbevisende måte. De to beste lagene ble direkte kvalifisert til Bringserien 2018/19, og oppmann, Tore Pettersen, mener at jentene spilte meget imponerende.
– Jeg hadde nok ikke trodd at jentene skulle vinne alle tre kampene, så dette var en fin bonus, men når det er sagt, er det ingen tvil om at de imponerte alle. Spesielt overbevisende var kampen mot Strindheim. De har en ambisjon om å vinne hele Bringserien, og har to jenter på det aldersbestemte landslaget. De hadde ikke forventet å tape mot Grane, men ble tatt på senga av det offensive 3-2-1 forsvaret vårt, som vi har øvd på siden i sommer, sier han til avisa.

SPENTE: Granejentene like før avkast. Foto: Linda Løvseth Aurbekk

Kloke taktiske valg
Granes jenter-16 lag består av 18 spillere. 14 av jentene er født i 2002, fire i 2003. Pettersen kan berette at også de fire yngre jentene begynner å bli gode.
– Nå har de trent med dette laget i et år. Granes 03-generasjon har dessverre blitt litt utvannet, med desto hyggeligere er det at de har blitt en viktig del av dette laget, understreker han.

Fjorårssesongen ble kanskje ikke helt som forventet, noe skader og sykdom må ta sin del av skylden for, men nå ser det bedre ut. Pettersen forteller at treningene i år har blitt mer spisset.
– Sascha Juul som spiller på Granes damelag, trener jentene, men også hennes samboer, Jesper Munk på ØIF har vært viktige i jentenes utvikling. Det så vi spesielt nå under kvalifiseringen til Bringserien. De har bidratt med mange kloke taktiske valg. Duellspillet vårt satt bra, og jentene rev rett og slett i stykker angrepsspillet til motstanderne. De spilte veldig tøft fysisk, og la ned en hard innsats som betalte seg, sier han.

GOD FØLELSE: Det er alltid en nydelig følelse å vinne håndballkamper. foto: Linda Løvseth Aurbekk

Trening og atter trening
Det er mye trening over tid som ligger bak den sterke innsatsen og fremgangen til Granejentene.
– Jentene er veldig dedikerte og ønsker å bli så gode håndballspillere som mulig. For å oppnå målene sine, er det bare hard trening som hjelper. De trener sammen tre dager i uka. I tillegg til egentrening, hospitering og kamper. Det blir mye styrke og fysiske økter, og det er ingen tvil om at det er det som må til. Det ser vi på lagets fremgang, sier treneren.

Pettersen vil også trekke frem keeperspillet under kvalifiseringskampene. Granejentene har ikke bestandig hatt faste keepere, men det endret seg for et år siden.
– Nå har laget to veldig gode keepere, som egentlig har vært utespillere hele tiden, men plutselig fant de ut at de ville stå i mål. De har blitt gode på kort tid, og hadde landslagsledelsen vært og sett kampene på søndag, skal man ikke se bort fra at i hvert fall en av jentene hadde blitt tatt ut. De sto sinnssykt bra, og slikt er gøy å se. Nå trener de målbevisst som keepere. Før slapp vi kanskje inn litt vel mange mål i kampene våre, men nå er det blitt en av våre sterke sider, påstår han.

 

 

Sorry. No data so far.