Annonse:
BRING IT ON: Jentene Gleder Seg Til å Komme I Gang Med Kvalifiseringen Til Bring-serien
BRING IT ON: Jentene gleder seg til å komme i gang med kvalifiseringen til Bring-serien

«Bring it on»: Traumas jenter 16-lag flyr høyt

I september starter kvalifiseringen til Bring-serien i håndball, en nasjonal serie for de beste lagene i landet. 

Traumas jenter tar sikte på å kvalifisere seg i Bring-serien, og i helgen reiste jentene til Horten for å delta i kvalifiseringen som består av 20 puljer med fire lag i hver pulje. De to beste lagene er direkte kvalifisert til Bring-serien 2018/19, mens tredjeplassen gir mulighet for en ekstrakvalifisering i oktober.

Avisa treffer håndballjentene uka før de skal i kamp, og resultatene fra helgens kvalifisering var ikke klart da avisa gikk i trykken. Trener, Fredrik Jæger Walderhaug, mener imidlertid at mulighetene for videre avansement er gode.
– Ja, målet er helt klart å bli blant de to beste lagene i puljen, og det tror jeg vi skal klare, selv om vi møter gode lag i Sarpsborg, Falk Horten og Førde. Sarpsborg har et av Norges beste jenter-16 lag, og de vant nylig en stor prestisjeturnering, men vi kan slå de hvis vi spiller på vårt beste. Falk Horten har vi møtt en gang før, og da vant vi med åtte mål. Førde vet vi lite om. Uansett blir det utrolig spennende. Jeg tror vi skal klare å kvalifisere inn blant de to beste lagene, men samtidig kan alt skje. Har vi en dårlig dag, kan vi tape mot alle lag. Vi er nødt til å være påskrudd fra første kast på ballen. Er vi det, kan vi slå alle. Vi har trent mye, og er godt forberedt, men vi skal ikke være i toppform nå i kvalifiseringen. Vi skal være gode nok til å gå videre, men planen er at formkurven skal stige utover sesongen og være på topp når Bringserien kastes i gang. Den skal vi selvfølgelig være en del av.

HØYE SVEV: Jentene gir alt på trening.

Unike jenter
Mesteparten av Traumalaget består av Tromøyjenter, men enkelte tilskudd har kommet til. Walderhaug forklarer:
– En Grane-jente har begynt å spille for oss, samt tre jenter fra Øyestad. Dette er en klar forsterkning, og nå er vi totalt 30 spillere, som igjen er delt inn i en breddegruppe og en regionsgruppe. Det er veldig spesielt, for ikke å si unikt, at Trauma har klart å få frem et så godt jentelag. Jeg tror aldri det har skjedd før. De hadde et bra guttelag for en del år siden. Av 2002-kullet er det 20 av 25 jenter som har spilt håndball helt fra de var små. Det er veldig godt gjort å prestere så bra over tid, og jeg tror det er det første jentelaget fra Trauma som skal delta i Bringserien, sier treneren.

Mye trening
Går det som treneren og jentene håper, venter en nasjonal serie. Det er fire slike serier i landet, og til slutt møtes de tre beste lagene i hver av disse til et nasjonalt sluttspill. Skulle de klare det, er det en god prestasjon, men det har ikke kommet av seg selv. Walderhaug forteller at jentene trener hardt for det.
– Det er mye trening over tid som ligger bak. De trener sammen hver tirsdag og torsdag, og i blant fredager. Det kommer an på om det er kamper eller pauser. I tillegg trener jentene en styrkeøkt på onsdagene og hver mandag hospiterer de for Grane eller ØIF. For de som ikke hospiterer blir det en styrke eller fysisk økt. Ansvaret ligger på dem selv, men det er en veldig godt trent gruppe, så det ansvaret takler de. Vi har løpetester helt opp mot eliteserienivå på veldig mange av spillerne våre. Det er faktisk et av varemerkene til Trauma, og noe vi ofte vinner kampene på. Alle har en knallbra fysikk. Vi er sterke og står bra i forsvar, og er samtidig løpssterke og gode på kontringer. Det er mange spennende spillere i laget vårt. Jeg kunne sagt mye om alle. Vi har ledertyper, jenter med fantastiske skuddarmer og god fysikk, men fremfor alt er vi et jevnt og godt lag.

Reiser til Sverige i desember
Denne sesongen skal jentene spille i regionserien og forhåpentligvis i Bring-serien. Walderhaug forklarer at det er to forskjellige arenaer.
– I regionserien skal alle spille mye. Her går det mer på utvikling og ikke fullt så mye på resultat, mens i Bringserien går det mer på å spisse laget. Her tenker vi først og fremst på resultat og det å vinne kamper.

Trauma-jentene er ikke akkurat ukjente med å vinne kamper, og foreløpige høydepunkter er gullmedalje i Ski-cup og sølvmedalje i Petter Wessel-cup, samt seier i regionserien. Ellers kan Walderhaug fortelle at laget har blitt invitert til Norden-cup i Sverige.
– Ja, det er stort å få en slik invitasjon. Det er bare de aller beste lagene som får delta der. Det er avkast i slutten av desember, og det kommer til å bli kjempegøy for disse ambisiøse jentene. De har selv uttalt at de i alle fall skal komme til sluttspillet i Bringserien, og aller helst være topp tre. Det er deres egne ord, men absolutt mulig hvis de presterer sitt aller beste, avslutter treneren med et smil.

Sorry. No data so far.