Annonse:
SINGELSLIPP: Bandet Underwing Fra Munkehaugens Støttekonsert Tidligere I Høst. Arkivfoto: Mona Hauglid
SINGELSLIPP: Bandet Underwing fra Munkehaugens støttekonsert tidligere i høst. Arkivfoto: Mona Hauglid

Lokalt rockeband slipper ny singel i dag

I januar i fjor ga arendalsbandet Underwing ut sin første EP. Nå satser de på å erobre rockeuniverset med sin rykende ferske singel, «Where Gods Conspire».

De tar et et blytungt oppgjør med destruktive normer i den nye låta, som slippes på Spotify i dag.

Oppgjør
Etter at bandet ble etablert i 2016 har de jobba hardt for å promotere musikken deres. I november 2016 vant de talentkonkurransen til Rytmisk fabrikk, og fulgte dermed opp med EP i januar. Siden har de opptrådt med en rekke konserter både lokalt og nasjonalt. Nå slipper de endelig sin rykende ferske singel, gjennom deres eget selskap, «Pinecone Records». Bandet har tidligere uttalt til avisa at de har stor fokus på å være åpne om psykiske utfordringer, og at de har et mål om å kunne hjelpe folk som har det vondt gjennom tekstene Om låta sier bandmedlemmene at det handler om å ta et oppgjør i samfunnet.
– Det hele koker ned til den følelsen av å vite hva som kontrollerer livet ditt, lystene dine og følelsene dine. Mens man ønsker å forandre seg, finner man seg selv fastsatt i de samme rutinene. Det er som en brevutveksling mellom de ulike tankesettene vi alle innehar. Små stemmer som krangler inni oss i et forsøk på å komme til enighet, beskriver vokalist og bassist, Enyeto Kotori, i en pressemelding.

EP: I fjor ga Underwing ut sin første EP. F.v: Thomas Myhren, Enyeto Kotori og Magnus Christiansen. Arkivfoto: Linda Dyrholm

Formidling
Ved å ta inspirasjon fra sjangre som prog, stoner og grunde, har bandet landet godt i sitt musikalske uttrykk.
– Vi pleier å si at hvis Black Sabbath og Alice in Chains fikk en unge som ble adoptert av Tool, som tilfeldigvis bodde ved siden av Soundgarden og Motorpsycho, ville resultatet vært Underwing, sier bandmedlemmene som består av Enyeto Kotori, Joachim Walle Michalsen, Thomas Myhren, Jesper Murphy og Magnus Christiansen.

Bandet har brukt de siste tolv månedene på å gjøre sitt musikalske uttrykk enda kvassere og kompromissløst. Gjennom den nye låta har de fokus på konflikterende følelser og hvordan det kan være vanskelig å bryte ut av de mønstrene som kontrollerer og former livet ditt.
– Tematikken i låta er noe som vil være kjent for de fleste i dagens fragmenterte samfunn. «Where Gods Conspire» forteller en historie om hvordan alle våre liv, på en eller annen måte, er diktert av mennesker i mektige posisjoner. Folk kan ofte oppleve at de må ta valg som de ikke nødvendigvis ønsker å gjøre, forteller Kotori, og oppfordrer folk om å klikke seg inn på  Spotify for å høre låta der.

 

Sorry. No data so far.