fbpx
skip to Main Content
SAMARBEIDSPARTNERE: Glenn Håkon Langemyr og Tellef T. Christensen ser frem til å samarbeide sammen om ny satsingen Froland Snekkeri. Foto: Torald B. Kateraas

Møbelsnekker og byggmester finner sammen

Korona-satsing:

Møbelsnekker Glenn Håkon Langemyr fra Rygene og byggmester Tellef T. Christensen fra Tromøy åpnet nytt møbelsnekkerverksted i Froland 1. mars i år. De møttes for første gang under ett av Arendal Handverker og Industribedrifters Forenings arrangementer i 2018 og fant umiddelbart tonen. Nå har de slått seg sammen om korona-satsingen, Froland Snekkeri.

Glenn Håkon og Tellef møttes første gang i 2018 på arrangementet Torskeaften. Her fant de fort tonen og begge var enig i at det var et hyggelig møte. De traff hverandre riktig nok ikke igjen før to år senere da de skulle skrive takketale for daværende formann Knut Guttormsgaard som skulle gi stafettpinnen for lederskapet videre. Under arbeidet med å sette sammen talen, var det like hyggelig og morsomt som første gang de møttes, så Glenn Håkon brukte muligheten til å invitere Tellef med på maskin-sightseeing i Porsgrunn. På vei tilbake kommer det på fleip fra Glenn Håkon:

 – Da sier jeg opp jobben, så setter vi opp ett nytt snekkerverksted.

Tellef svarer fort:
 – Ja, kan vi ikke gjøre det da?
Og så enkelt var det. Dagen etter sa Glenn Håkon opp jobben og de begynner planleggingen av det nye snekkerverkstedet. De var begge veldig spente, for det var en satsing uten oppdrag i vente, men de er begge glad i utfordringer og så fram til å få startet. Den 1. mars 2021 sto verkstedet klart.

SNEKKERVERKSTED: Det nye snekkerverkstedet ligger i TTC sine lokaler på Blakstadheia i Froland. Foto: Torald B. Kateraas

Bransjen
Det er flere aktører innenfor møbelsnekkerfaget i Agder regionen, men mange av de er så store at oppdrag som restaurering av gamle møbler og liknende fort kan bli nedprioritert, og gjør det vanskelig å få igjennom mindre oppdrag. Målet er å fylle det hullet i bransjen så det skal bli lettere for private kunder og små bedrifter å få gjennomført alle sine oppdrag.
 – Vi ser at de mindre kundene og aktørene i området som trenger, eller ønsker å bruke en møbelsnekker for diverse oppdrag, ikke klarer å finne det de leter etter. Vi ønsker å bidra med at alle kan få den hjelpen de trenger med ulike restaureringer og spesialtilpasninger til sine hus, hytter, næringsbygg og hva det skulle være. Vi tar naturligvis også større oppdrag, sier Glenn Håkon Langemyr smilende til Arendals tidende.

Møbelsnekker
Glenn Håkon Langemyr fikk fagbrev som møbelsnekker i 1996 og har jobbet innenfor flere retninger i faget siden den gang. Han startet i båtbransjen med båtbygging og interiør, så holdt han på et års tid for seg selv der han blant annet bygde opp snekkerverksteder for seg selv og familie. Han jobbet en periode for Henriksen snekkeri og Vassbekken finsnekkeri før han begynte i Aleris Ungplan der han ble i flere år. Her jobbet han i møbelsnekkerverksted med vanskeligstilte ungdommer og var med på å bygge opp rundt mestringsfølelse og pedagogisk arbeid. Han forteller at han har trivdes veldig godt i alle sine tidligere jobber, men at han lenge har hatt lyst til å utvikle sitt eget håndverk og sin egen kreativitet.

RESTAURERING: Froland Snekkeri kommer til å blant annet hjelpe med restaurering av møbler. Foto: Torald B. Kateraas

 – Jeg ser frem til å jobbe sammen med Glenn Håkon. Han er en fargerik og morsom person som ikke er redd for en utfordring, og jeg må personlig si at jeg fikk en stor tillit til han svært raskt. Dette tror jeg kommer til å bli morsomt, sier Tellef T. Christensen med et glimt i øyet.

Back To Top