Annonse:
KLARE TIL KAMP: Hisøy- Og Flostas Gutter-09 Like Før Avspark.
KLARE TIL KAMP: Hisøy- og Flostas Gutter-09 like før avspark.

Flosta ga alt i barnefotball

I et ordentlig ruskevær fikk spillerne varmen i seg da de spilte fotball på Vatnebubanen i Flosta. To av de yngste lagene var i aksjon onsdag, der de trosset det dårlige været og ga alt på banen.

Flosta har tre lag i høstens divisjonsspill, gutter sju, åtte og ni år. Denne dagen var det åtte- og ni-åringene som var i aksjon. Trener for gutter-08, Bjørn Inge Holberg, gledet seg til kampen og kunne fortelle om en liten gjeng som er avhengig av å låne spillere fra det yngre laget.
– Ja, det stemmer. Vi er bare fem spillere, så vi er nødt til å låne noen sju-åringer, men det er heldigvis ikke noe problem. De er en stor gjeng, og kan låne ut noen spillere til oss, samtidig som de klarer å stille lag selv. I dag er resten av laget og spiller kamp på Tromøy, sa treneren til avisa.

MANGE DUELLER: Begge lag ga alt i kampen.

Trofaste
Holbergs lag møtte Trauma til dyst i dagens kamp. Gjengen fra Tromøy hadde et par jenter med seg, noe Holberg gjerne skulle hatt.
– Det har vært en og annen jente innom, men de har dessverre sluttet igjen. Heldigvis er de spillerne vi har veldig trofaste og stiller opp på trening og kamp. En av dem går også på speideren, så det blir en prioriteringssak, men de er i hvert fall glad i å spille fotball. Vi trener en gang i uka, sammen med 07-laget. Totalt sett er vi 18 stykker. Neste år regner jeg med at vi slår oss sammen til et lag, for det er en fin gjeng som reiser rundt og har det gøy på fotballbanen. I år har vi vært med på Sørfjells sommerturnering, og til neste år er målet å delta i Urædd-cup i Porsgrunn. Det er liksom en tradisjon her i Flosta, og i det siste har dessuten laget hatt fin fremgang. I fjor scoret vi tre mål i løpet av hele sesongen, men vi har blitt mye bedre. De to første kampene etter sommerferien vant vi. Nå skal det sies at barna er veldig fornøyde bare de scorer. Da er det god stemning, selv om de taper, men det er tross alt viktig å vinne, sa han spøkefullt.

Kampen
Det er mye som kan skje i barnefotball. Flostas keeper hadde bare med seg en hanske. Den andre ble med i bilen med storebroren som var på vei til kamp i Grimstad. Heldigvis løste Holberg floken, og fant et par keeperhansker på klubbhuset. Så fort hanskene var på, kunne kampen blåses i gang. Det ble en morsom og underholdende batalje, slik barnefotballkamper ofte blir, med mange mål og pussige situasjoner. Til slutt var det Flosta som dro seieren i land 7-6. Kampens profil var Bror Benjamin Fowels Holberg, åtte år. Han viste frem et stort register, scoret flere mål, slo gode pasninger, og løp og jobbet hele kampen igjennom. Etter kampen kunne det unge talentet fortelle at han elsker å spille fotball, score mål og være en del av et lag.
– Det beste jeg vet er å spille fotball. Favorittlaget mitt er Flosta og Liverpool. Den aller beste spilleren er Ronaldo, sa fotballspilleren med en stolt mine.

TALENT: Bror Benjamin Fowels Holberg ga alt for Flosta.

Et godt miljø
En time senere var det gutter-09 som møtte Hisøy til dyst. Trener, Karl Pedersen, fortalte om en fin gjeng på elleve gutter som utgjør laget.
– Nesten alle guttene i klassen spiller. Det er et godt miljø i laget, og de gjør stadig fremskritt på banen. Vi har fått med oss to ti-åringer, siden den klassen ikke har nok spillere til å stille lag. Vi trener en til to ganger i uka, i tillegg til kamper. Mange av guttene går på andre aktiviteter, som seiling og karate, men fellesnevneren for alle er fotballen, fortalte han.

Foruten seriespillet har guttene vært på flere lokale turneringer, men den gjeveste var Urædd-cup.
– Ja, det er en fin turnering. Guttene storkoste seg der, og resultatene var bra, påpekte Pedersen.

Flosta fotballskole
Når høstmørket senker seg utover høsten, er det tid for Flosta fotballskole. Det har vært en god tradisjon i mange år, og leder for idrettslaget, Thomas Thorkildsen, gleder seg til årets utgave av fotballskolen.
– I år arrangeres fotballskolen den 13. oktober, første lørdag etter høstferien. Primært er målgruppen barneskoleelever fra 1-4 klasse. Vi pleier å ligge på mellom 60 – 75 deltakere, noe vi synes er bra. Skolen har en rimelig påmeldingsavgift, og i tillegg til et godt opplegg med forskjellige stasjoner med ulike øvelser, blir det et eget opplegg for keepere. Det kommer også en tidligere løper for å vise løpeteknikk-trening. Alle deltagere får også en t-skjorte, en fotball og gratis lunsj. Det lokale næringslivet er veldig flinke til å stille opp med sponsormidler under dette arrangementet, informerte Thorkildsen.

GODT HUMØR: Lagene fra Flosta og Tromøy var fulle av spillopper og klare til å sette i gang.

 

Sorry. No data so far.