Annonse:
LEKSEFRI: Ungdommens Bystyre I Arendal Drar Til Oslo Onsdag Og Håper Kunnskapsministeren Vil Sørge For Leksefri Til Alle Elever I Hele Landet. Arkivfoto/Esben Holm Eskelund
LEKSEFRI: Ungdommens bystyre i Arendal drar til Oslo onsdag og håper kunnskapsministeren vil sørge for leksefri til alle elever i hele landet. Arkivfoto/Esben Holm Eskelund

Til Oslo for å be om leksefritak

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaken fra Høyre får besøk av de unges bystyre i Arendal onsdag.

De engasjerte ungdommene i bystyret for de unge (UB) i Arendal setter onsdag morgen snuten mot hovedstaden, Stortinget og et spikret møte med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Et av målene for turen er å finne ut muligheten for å slippe lekser på skolen. Leksefri skole er et av punktene UB bestemte seg for å jobbe for da de kom sammen i fjor høst.

Les også: Formelt familiemøte for ordførerne

Gleder seg
UB-leder Ramani Constanse Cornels Nordli gleder seg stor til å treffe kunnskapsministeren i et møte for de unge politisk interesserte arendalittene. Hun forteller at leksefri skole står på agendaen.
– Målet til UB med dette møte er å høre om det er mulig å få en leksefri skole eller en annen løsning. Vi har jo en forventning at vi vil få et svar om det er mulig, sier hun.

Les også: Ønsker fest, leksefri og billig transport

Underskriftskampanje
På nettet har UB gående en underskriftskampanje mot lekser direkte myntet på å overlevere kunnskapsministeren. Nærmere 300 hadde signert oppropet til tirsdag kveld. Kampanjen finner du her.
Nordli forteller videre at det også er et håp om at kunnskapsministeren vil komme med svar på eventuelle andre spørsmål hun og resten av UB har med seg til hovedstaden onsdag.