fbpx
skip to Main Content
Fire Dusin: Coverbilde til singelen er designa av Ladnera-medlemmet, Bendik Beraas.

Simen Steinklev ute med ny singel: Selvtillitsboost i hiphop-form

Natt til fredag slapp Simen Steinklev sin nye singel «Fire Dusin». Singelen skildrer følelsen av å slå sine indre demoner ned i støvlene, og kan beskrives som en selvtillitsboost i hiphop-form. Den unge og lovende rapperen gjør seg bemerka i det norske hiphop-miljøet, og sto i februar på scenen i Arendal sammen med sin gode venn og samarbeidspartner, Faraja Basaluci, også kjent som Jango.

Simen Steinklev sto i februar på munkehaugen scene sammen med Jango da de skulle opptre med sitt samarbeids-album «Dårlig tid». Albumet og konserten ble den gang tatt veldig godt imot blant publikum, og konserten blei utsolgt på rekordtid, og de opplevede stor etterspørsel etter billetter før, og under arrangementet. I etterkant har albumet runda 100.000 streams, og Simen har vært å se på festivaler som Sørveiv i Kristiansand, og var planlagt til å opptre i Oslo, men grunnet covid-19 blei sistnevnte avlyst.

«Fire Dusin»

Inspirasjonen bak låten kommer fra et hektisk år med mye omstilling i form av flytting, jobb og hele corona-situasjonen. Men det var først etter at Simen og tre av hans beste kompiser hadde tatt seg en tur til en gård i Åmli for et lite avbrekk fra hverdagen, at låtskrivingen fikk fart. Det førte til at en lang prosess med planlegging og tenking, gikk fra nettopp det, til at låten så å si var ferdig skrevet i bilen på vei hjem. Det som trengtes, var en pustepause.

Innspilling og regi

Innspilling og regi står Simen for selv med god hjelp av venner hjemme i Oslo.

«Soverommet mitt i Oslo er plassen det skjer! Jeg har ofra mesteparten av plassen på det allerede lille rommet for å kunne ha musikkstudio der, og det har jeg fått ekstremt mye igjen for. Det å kunne spille inn ideer så fort de kommer og muligheten til å gå rett fra senga til studio har resultert i myyyye bra musikk.» forteller Simen til Arendals tidende.

HJEMMESTUDIO: Simen under innspilling i hjemmestudioet på soverommet i Oslo. FOTO: Endre Gjendem

Er du fremdeles aktuell i kollektivet Ladnera?

«Så absolutt! De som er gode i matte, (dette inkluderer ikke meg selv) vet kanskje at fire dusin har samme verdi som tallet 48, et tall som står svært sentralt for oss i Ladnera. Låtnavnet er en hyllest til kollektivet. Flere av Ladnera-medlemmene er også involvert i dette slippet på den visuelle biten, Ladnera er alltid med.»

(Mer om Ladnera: https://arendalstidende.no/nyheter/mediekollektiv-sikter-hoyt/)

Kan vi forvente flere sanger som kommer i ettersleng av denne singelen? Starten på et album?

«Jeg har bare så vidt starta. Kan annonsere at denne låten er første singel ut av EP-en «Skitten Søring vol.1» som kommer i starten av 2021! Corona-tiden har resultert i en lang og gjennomtenkt plan, så dere vil forhåpentligvis se mye til meg fremover»

SØRVEIV: Simen sto nylig på scenen i Kristiansand på festivalen Sørveiv. FOTO: Endre Gjendem

Sorry. No data so far.

Back To Top