fbpx
Annonse:
GULRØTTER: «Captain Carrot», Også Kjent Som Øystein Fredriksen, Sammen Med Erlend Årsbog. Øystein Holder Opp De Legendariske Gulrøttene Fra Tromøy Som Er Brukt I To Av DrumBrew Sine Brygg. FOTO: Torald B Kateraas
GULRØTTER: «Captain carrot», også kjent som Øystein Fredriksen, sammen med Erlend Årsbog. Øystein holder opp de legendariske gulrøttene fra Tromøy som er brukt i to av DrumBrew sine brygg. FOTO: Torald B Kateraas

Lokale råvarer blir til lokalt øl

I løpet av sine fire år som etablert selskap har DrumBrew, med Erlend Årsbog i spissen fått til mye. De er nå fem personer som jobber med mikrobryggeriet, fått flere øl ut i butikk og deltatt på blant annet kokkenes mesterlaug 2019 på åpningen av restauranten «Under».

Mannen bak lokalbryggeriet DrumBrew på Tromøy, Erlend Årsbog, fikk en interesse for mat i tidlig alder. Da Erlend var 2 år gammel skilte foreldrene seg. Det førte til at det blei faren, broren og Erlend igjen i huset. Når faren var kokk og satt som aleneforsørger, var det naturlig at de blei med ham på jobb. De fikk oppleve alt som hadde med kokkeyrket og gjøre, både tradisjonelle og utradisjonelle kokkekunster. Så når man blir oppdratt på et kjøkken er det ikke rart at Erlend fikk en interesse innenfor faget. Han visste at han ville jobbe med noe innenfor mat, men ikke helt hva.

FAR I HUSET: Normann Årsbog har vært kokk hele livet og har vært Erlends store inspirasjon. FOTO: Torald B Kateraas

Brors hjemmebrygg

Det som virkelig gjorde at det blei akkurat ølbrygging er det en tilfeldighet bak, han var nemlig på besøk hos broren da han skulle til å brygge øl. Det syns Erlend var spennende og blei med. Mens de holdt på, begynte broren å fortelle om alt rundt bryggeprosessen. Det var alt fra alle forskjellige råvarer man kunne bruke, til hele følelsen rundt det. Med dette var Erlend solgt. Dette skulle han få til.

Testbrygg

I 2014 begynte Erlend å sette testbrygget til ingefærølet som senere kom ut i butikken. Mens han holdt på sto det 20-liters testkar overalt i huset, forteller han smilende. På en tid var nemlig huset til Erlend fylt med testkar mens han lette etter den perfekte blandingen.

2016

I 2016 starta han DrumBrew, og etter det har det vært hans store lidenskap. «Og da snakker vi fra morgen, til kveld», sier Erlend. Men det viser han også med det han har fått til, han har et av de få mikrobryggereiene i landet som har gått med pluss i regnskapet fra start. Han har også seks typer øl ute i butikk, der ett av dem er på Vinmonopolet. Det ølet man finner på Vinmonopolet er et samarbeidsbrygg mellom det verdenskjente gin-brenneriet, Harahorn og grunnlegger av Nøgne Ø, Kjetil Jikiun. Erlend og DrumBrew deltok også på kokkenes mesterlaug i 2019 på åpningen av restauranten «Under».

SOMMERTEST: På VG sin store test av sommer-øl kom samarbeidsbrygget ut med terningkast 5

Les mer om samarbeidsbrygget her: https://arendalstidende.no/nyheter/samarbeidsbrygg-i-verdensklasse/

DrumBrew

I dag er det fem personer med i DrumBrew: Erlend Årsbog (Gründer/ Daglig leder), Espen Årsbog (Handyman/ alt mulig mann), Linn Stensholm (Produktutvikler), Joakim Verdich (Produktutvikler/Adm) og Christian Hua. De har et godt samarbeid med Arendals Bryggeri og brygger ølet i deres lokaler. De har fått ølet sitt ut i barer og butikkhyller over hele landet, og jobber videre med å utvikle DrumBrew. Erlend har fremdeles alltid med seg en øl rundt omkring for å kunne vise fram brygget sitt til nye ølelskere, og være klar hvis en mulighet viser seg.

LOKALE RÅVARER: Mye av råvarene i DrumBrews brygg finner man på Tromøy. FOTO: Torald B Kateraas