fbpx
skip to Main Content
SAMARBEIDSBRYGG: Her er samarbeidsbrygget mellom de tre bryggeriene. FOTO: Erlend Årsbog

Samarbeidsbrygg i verdensklasse

DrumBrew, Jikiun og Det Norske Brenneri har nå gått sammen om å lage ett ekstraordinært øl inspirert av lokale råvarer. Alle de nevnte har tidligere prestert stort på hver sine felt, og har nå valgt å slå seg sammen om det perfekte brygg.

For ikke lenge siden ga DrumBrew ut Gulrot gose (4,7% ABV) med ett tonn skrukkete gulrøtter fra Tromøy. Ølet slo godt an, og ble bedømt av noen av landets ivrigste kokker som den beste Gose de har smakt. Selv om mikrobryggeribransjen hadde hatt en nedgang når DrumBrew kom på banen har de fremdeles klart å gå med overskudd helt fra start og nådd sitt mål med å få krydderøl med ingefær ut i det norske markedet på bare to år. Nå er det fem varianter av denne ølen i norske butikkhyller, og det nye flaggskipet på vei inn mot Vinmonopolet.

Hvis navnet Kjetil Jikiun ikke sier deg noe, bør du kanskje tenke deg om et par ganger til. Han er nemlig grunnleggeren av Nøgne Ø som var det første moderne håndsverksbryggeriet i Norge. Han har riktig nok solgt seg ut, men har i 2015 etablert Grapes & Gratification på Kreta. Intensjonen var å lage oransje naturvin, og selv om vinmakerne ikke har produsert den planlagte vinen er de godt i gang med produksjonen av øl under merkenavnet Solo/Σολο i Heraklion. Bryggeriet er allerede betrakta som Hellas beste mikrobryggeri. I Norge brygger Kjetil Jikiun sine øl på Arendals Bryggeri under merkenavnet Jikiun.

Med flere norske og internasjonale priser på sine produkter, trenger de egentlig ingen introduksjon, for siste mann på laget er nemlig Det Norske Brenneri i Grimstad. De står blant annet bak den kjente og prisbelønte Harahorn Gin. De har spesialisert seg på gamle brennemetoder, og bruker kun det beste av norske råvarer i sin produksjon.

Drømmelaget

Nok en gang starter historien med et tonn gulrøtter fra Tromøy. Alle de nevnte bryggeriene legger sin stolthet i gode norske råvarer. I tillegg er de et virkelig sammensatt lag av ildsjeler som brenner for bryggekunsten. De er kompromissløse, men ekte. De er heller ikke redd for å prøve det mer utradisjonelle for å perfeksjonere sine brygg. De deler også en stor lidenskap for god mat og drikke. Med alt dette lagt til grunn, har de virkelig lagt grunnlaget for suksess.

Dette er første ølen fra DrumBrew som skal i hyllene på Vinmonopolet, og Erlend Årsbog (daglig leder) legger ikke skjul på at han er fornøyd med samarbeidet.

– Vi er ekstremt stolte og ydmyke over å få gjøre dette i kompaniskap med disse to prisvinnende samarbeidspartnerne. Det vil være spennende og se hvilke dører som åpner seg nå.

– Oppskriften er ekstremt nøye gjennomtenkt, og perfeksjonert for å ha riktig balanse og harmoniHer er det mange elementer som skal passe sammen. Syrlighet og salt som kjennetegner denne ølstilen Gose. Det er sødme og fruktighet fra gulrot, malt og en lett fruktig humle ved navn Azacca. Sist, men ikke minst, har vi tilsatt den samme krydderblandingen som brukes i Harahorn Gin. Krydderblandingen er så klart veldig hemmelig, og ble levert i forseglet pose av vektere til Arendals Bryggeri, hvor ølet skulle brygges. Det ryktes at det er mye norske urter og bær i denne.

– Mesteparten av denne partiet er allerede solgt ut på forhånd, men litt har vi igjen til leveranser lokalt og ølfestivaler vi er invitert til.

– Imperial Gulrot Gose, på 6.2% ABV, vil være ferdig tappet på flaske i løpet av mars. Her er det mange som har store forventninger, noe vi håper å kunne innfri selvsagt.

– Det blir nok ikke siste gangen vi brygger dette ølet, da det med pen tekst på etiketten står «1st edition».

ENTUSIASTER: Erlend Årsbog (DrumBrew) til venstre, Kjetil Jikiun (Solo/Σολο) til høyre. To av hjernene bak samarbeidsbrygget. FOTO: Erlend Årsborg

Sorry. No data so far.

Back To Top