fbpx
skip to Main Content

Knut Frognes er bokaktuell med «Fiendtlige seil, historisk roman fra napoleonskrigene»

Knut Frognes er bokaktuell med «Fiendtlige seil, historisk roman fra napoleonskrigene» på Gaveca Forlag. Mandag 6. juli kl. 18.00 lanseres boka på kystkultursenteret – på dagen for slaget i Lyngør.

Slaget i Lyngør 6. juli 1812 var den største krigshandlingen i Norge under napoleonskrigene. I ettertid er dette blodige dramaet gått over i historien som det mest legendariske sjøslaget i landet siden middelalderen.

Gjennom mange år har forfatteren studert og samlet inn materiale om slaget i Lyngør. Særlig har han drevet research rundt sentrale personer som var involvert krigshandlingene da det engelske linjeskipet «Dictator» senket den dansk-norske fregatten «Najaden» på havna i Lyngør for 208 år siden. Resultatet er en spennende og interessant bok som er en reise gjennom mange land og over hav. Bokens hovedpersoner stiger ut av historiens dunkelhet med kjøtt og blod, på en måte som gir oss stor nærhet til datidens være- og levemåte, kultur, politikk og flere områder av samfunnet sosiale sider.

Forfatteren tar sine lesere med på en kulturhistorisk reise gjennom verden, der vi følger hovedpersonene i deres liv, der kapringer, brutale sjøslag, død og dristige handlinger er en del av hverdagen.

Knut Frognes er født i Oslo i 1947. Han er utdannet minedykker i marinen, men har store deler av livet arbeidet som tekstforfatter. I flere år har han også vært manusforfatter og programskaper i TV-selskapet Media-Service. Tidligere har han skrevet boken «Fyrbøteren på Jo» og «Tegn i stokk og stein».

Velkommen!

Back To Top