fbpx
skip to Main Content
STORVILTPRØVE: Dersom du besto storviltprøver for jaktåret 2019/2020 kan du jakte i år uten å avlegge ny prøve. Dersom du ikke tok storviltprøven i fjor, må du avlegge prøveskudd og prøve hvis du vil jakte kommende høst.

Jakta er reddet

Dersom du tok storviltprøven i fjor trenger du ikke avlegge ny prøve i år. Men dersom du ikke skjøt opp i fjor eller er fersk jeger, må du skyte opp.

Miljødirektoratet dempet i dag usikkerheten som har vært rundt oppskyting til storviltprøven, som du må avlegge hvert år dersom du skal jakte storvilt.

Skytebaner over hele landet har vært stengt på grunn av coronatiltakene. Nå håpes det at Miljødirektoratets avgjørelse vil lette pågangen noe når skytebanene igjen åpner.

– Vi vil berømme Miljødirektoratet for en pragmatisk og løsningsorientert tilnærming til utfordringene med å avlegge storviltprøven i disse koronatider. Trening og oppskyting til prøven er viktige elementer i en human jaktutøvelse, og et godt innarbeidet konsept for storviltjegerne. Vi har tillit til at jegerne opptrer med den seriøsitet som situasjonen tilsier, og at høstens jakt vil foregå på en sikker og human måte også i år, sier Vidar Nilsen, jaktskytekonsulent i Norges Jeger og Fiskerforbund til hjemmesidene til NJFF.

Back To Top