fbpx
skip to Main Content
PAPPKASSER: I lokalet til Gaveca Forlag står det pappkasser helt fra gangen inn til kontorpultene i hovedarealet.

Gaveca kjøpte Bokby-forlagets bøker

Gaveca Forlag i Arendal har kjøpt opp hele boklageret til Bokbyen forlag i Tvedestrand. Oppkjøpet skjedde etter at Bokbyen forlag slo seg selv konkurs tidligere denne måneden, dette gjør Gaveca Forlag til sørlandets største forlag.

Mer enn 11.000 bøker er dermed havnet hos det arendalsbaserte forlaget, fordelt på 94 titler fordelt på et stort antall forfattere.

– Det er et formidabelt boklager, og det vil ta noe tid å få systematisert og få alle titlene i system i våre salgskanaler som vår egen nettbutikk, Bokbasen Mentor og Sentraldistribusjonen, sier daglig leder i Gaveca, Nils P. Vigerstøl.

Forfatter-ønske

Etter at Stiftelsen Bokbyen AS gikk konkurs i fjor høst, etterfulgt av konkursen også i driftsselskapet Bokbyen AS, maktet ikke det tredje Bokby-selskapet i Tvedestrand, Bokbyen forlag, å holde det gående lenger.

– Siden problemene begynte for Bokbyen i fjor har stadig flere av forfatterne som har gitt ut bøker i Bokbyen forlag kommet til oss med sine nye manuskripter med ønske om at vi gir det ut. Vi er også i gang med å produsere flere bøker for dem, som vil komme ut allerede nå i juni måned, sier han.

Mange tapte penger

I følge Vigerstøl var det naturlig å overta hele det tidligere boklageret, for blant annet å hjelpe til med å få de usolgte bøkene i sirkulasjon igjen. Slik at forfatterne kan få utbetalt royalty for det som heretter selges fra Gaveca. De aller fleste bokby-forfatterne har tapt sine royalty-penger i forbindelsen med konkursen.

– Vi vil også tilby forfattere å kjøpe tilbake sine egne bøker til en svært gunstig pris, som de selv kan selge, og forhåpentligvis hente inn litt av det som er tapt for dem, sier han.

Mange kubikkmeter

Imens hoper bokkassen seg opp i Gavecas lokaler i Longum Park og utgjør mange kubikkmeter.

– 11.000 bøker er enormt mye, så vi er vel nærmet i ferd med å drukne i bokkasser om dagen. Det skal bli fint å få system på det hele, for varelageret inneholder mange viktige og interessante bøker, litteratur av stor verdi. Bokbyen forlag har gjort en solid og grundig jobb, både i valget av utgivelser, men også med hensyn til kvalitet i design og materialvalg. Derfor er det synd at det gikk som det gjorde, sier Vigerstøl som selv har vært medlem av venneforeningen, «Bokbyens venner» helt fra etableringen for 16 år siden.

Nå håper han også at Gaveca på en eller annen måte kan bidra til å bygge opp om Tvedestrand som bokby på en eller flere måter.

– Jeg har allerede hatt et par samtaler med ordføreren i Tvedestrand om dette, så får vi se hva vi sammen med andre bokbyinteresserte kan komme fram til, sier Vigerstøl.

FRAKTES: Gjengen i Gaveca Forlag står selv for transporten av bøkene.

 

Back To Top