fbpx
skip to Main Content
GARTNER: Øyvind Grunde i Olsens Handelsgartneri på Tromøy har gode tider under koronapandemien. – Nå har folk tid til å stelle i hager og terrasser, så her går handelen greit, sier han.

Gartner Øyvind Grunde: I år blir det mange fine hager!

Drivhusene til Øyvind Grunde i Olsens Handelsgartneri på Kongshavn bugner av våryre planter, busker og frukttrær. Der i gården gir koronapandemien næring til driften.

– Mange har god tid nå, og de bruker den til å stelle i hagene og terrassene sine, sier han til Arendals Tidende.

Den trivelige gartneren på Tromøy forteller at det er et jevnt sig av kunder hele dagen.

– Før kom gjerne folk sånn ut på ettermiddagen og kveldene, men nå har vi kunder hele dagen. Så jeg tror det vil bli mange fine hager å se rundt om i distriktet i år, smiler han.

God handel

Den gode handelen og interessen for hagestell gjør at gartneriet har full drift med sine fire-fem ansatte i disse vanskelige koronatidene. Særlig trykk har det vært nå i godværsdagene like før påske. Nå stenger han døren torsdag og fredag:

– Men lørdag, påskeaften, holder vi åpnet igjen, sier han.

Mye spiselig

Grunde forteller at det går mye i de tradisjonelle plantesortene, som stemorsblomster, påskeliljer og andre gule blomsterslag akkurat nå i påsketiden.

– Men vi opplever økt interesse for alt av frukt og grønt som kan spises. Vi har et stort utvalg av tomatplanter, agurkplanter, krydderurter, bærbusker og frukttrær.

– Henger det sammen med økt interesse for matdyrking som følge av korona-frykten?

– Kanskje og kanskje ikke. Jeg tror egentlig at flere og flere setter pris på selvdyrket mat, du vet, smaken på selvplukket frukt og grønt er og blir bedre enn matvarer som er lagret og langtransportert!

Eksotiske innslag

– Endringene mot et mildere klima, åpner de for muligheten av et mer eksotisk utvalgt?

– Vanskelig å si, men vi ser at interessen for å kjøpe drueplanter er økende. Det samme med amerikanske blåbærbusker og vi leverer en del annet, som ferskentrær. Så det er tydelig at folk ønsker å utprøve en del nytt og spennende i hagen sin nå, sier Øyvind Grunde.

FARGERIKT: Det er fargerike tilstander i drivhusene til Olsens Handelsgartneri med blomster i alle valører. Men nå interesserer folk seg mer og mer for også spiselige vekster, og litt mer eksotiske innslag som bruer og blåbærbusker.
Back To Top