fbpx
skip to Main Content
PARTILDERDEBATEN: Arendalsuka er avlyst for i år, men NRK har bestemt seg for å sende partilederdebatten fra Arendal. Arkivfoto fra Arendalsuka i 2018.

Arendalsuka 2020 er avlyst, men: Det blir partilederdebatt fra Arendal

Arendalsuka 2020 er avlyst som følge av koronapandemien. Partilederdebatten går imidlertid fra Arendealø som planlagt. I fjor samlet debatten 1000 persone i Barbu park.

I år skulle debatten igjen sendes fra Arendal kultur- og rådhus. «Arendalsuka er blitt en viktig arena for politisk samtale og debatt og det har derfor vært naturlig for NRK å legge høstens første partilederdebatt til Arendal. Til tross for at årets uke måtte avlyses har NRK likevel valgt å holde på tradisjonen med sending fra Arendal.

Fornøyde arrangører

Leder av Arendalsukas råd, ordfører Robert Cornels Nordli, er svært glad for at NRK også i år ønsker å sende debatt fra Arendal. «Året som har gått har vært spesielt og den politiske debatten utover høsten vil være preget av store utfordringer som følge av koronaviruset. Vi gleder oss derfor til å møte partilederne i Arendal torsdag 13. august 2020», skriver han i en pressemelding.

Tillit

De siste årene har Arendalsuka målt tilliten befolkningen har til folkevalgte, medier og andre sentrale samfunnsinstitusjoner. I den krevende situasjonen landet vårt står i mener arrangørene målingen er mer interessant enn noen gang. De har derfor gjennomført undersøkelsen som planlagt og valgt å presentere resultatene i forkant av partilederdebatten 13. august.

Leder av Arendalsukas hovedprogramkomite, Harald Stanghelle, er glad for at Arendalsuka også i år gjennomfører tillitsundersøkelsen. «Tillitsundersøkelsen tar temperaturen på en helt sentral side av det norske samfunnet. Tillit har vært avgjørende gjennom den unntakstiden vi nå har bak oss. Ved å måle den årlig i Arendalsukas regi får vi et godt grunnlag for å diskutere hvor sterk tilliten er og om den utfordres. Jeg er også veldig glad for at det blir partilederdebatt fra Arendal. Den er med på å markere Arendalsukas betydning også i et unntaksår. Sammen med tillitsundersøkelsen er dette et budskap om at vi fortsatt er her og at vi gleder oss til å komme tilbake med full kraft neste sommer, skriver Stanghelle i pressemeldingen.

 Ung-arrangement

Også de unge får et eget arrangement i år. I samarbeid med Stortinget og stortingspresidenten planlegges  et arrangement som vil engasjere ungdom.

Sorry. No data so far.

Back To Top