Annonse:
FLOSTAKUNSTNER: Her Ser Vi Et Av Teppene Av Kunstner Liv Nergaard. Foto: Privat
FLOSTAKUNSTNER: Her ser vi et av teppene av kunstner Liv Nergaard. Foto: Privat

«Oss over 60»: Maleriutstilling med ny vri

Komiteen til kulturuka «Oss over 60» ligger ikke på latsiden. Allerede nå, fem måneder før arrangementet går av stabelen, er de i full gang med planleggingen.

 En drøy uke i september hvert år går kulturuka «Oss over 60» av stabelen, med flere titalls små og store arrangementer i kommunen.

Flostakunstnere
Det hele startet i 2006. Gjennom årenes løp har mange av landets mest folkekjære artister og navn som blant andre Jørn Hoel, Lillbjørn Nilsen, Kristen Bråten Berg, Vidar Lønn-Arnesen, Per Fugelli og Wenche Myhre besøkt arrangementet. I tillegg har de stilt ut egen maleriutstilling på Lindvedskes hus i samarbeid med Arendal kunstforening. Det skal de også i år, men denne gang planlegger de en utstilling litt utenom det vanlige.
– Våre ti første utstillinger har vært tilegnet våre gamle og folkekjære arendalsmalere. I år vil vi forsøke noe som er litt annerledes, på flere måter. Vi vil stille ut arbeider av seks kunstnere som alle i en periode har bodd i Flosta, og som alle hadde grundig og omfattende utdannelse og erfaring, forteller Olav W.S. Christiansen fra arrangementskomiteen.

BILLEDHUGGER: En av skulpturene som billedhugger Liv Nergaard har laget. Foto: Privat.

BILLEDHUGGER: En av skulpturene som billedhugger Liv Nergaard har laget. Foto: Privat.

Ber om hjelp
De seks kunstnerne, Finn Henrik Bodvin, Liv Nergaard, Kjerstin Marie Øvrelid, Ivar Jerven, Finn Strømsted og Bodil Cappelen, hadde på midten av 1960-tallet en utstilling i Skiens kunstforening under navnet «Flostakunst-nerne», og det er den utstillingen arrangørene nå vil gjenskape.
– De representerer et bredt utvalg av både malerier, tegninger, grafikk, applikasjoner, billedtepper og skulpturer og vi ønsker å vise noe av den bredden de representerer. For å få det til trenger vi hjelp fra publikum. Vi vil gjerne komme i kontakt med eiere av flere arbeider, så har du et maleri, tegning, trykk eller lignende du kan være villig til å låne oss et par uker i september så ta gjerne kontakt med oss, oppfordrer Christiansen.
Han opplyser at de har fått god hjelp av Torjan Bodvin som er sønn av Henrik Bodvin og Liv Nergaard, og som med stor entusiasme har bidratt til å samle sammen arbeider fra flostakunstnerne.

 

Sorry. No data so far.