Annonse:
REVYGJENGEN: Denne Gjengen Skal Underholde Arendalspublikummet Med Parodier, Sang Og Humor.
REVYGJENGEN: Denne gjengen skal underholde arendalspublikummet med parodier, sang og humor.

Kommunerevyen: – Vi er mer rampete og mindre snille i år

Kommunerevygjengen lover freske fraspark og mye humoristisk galskap med #arendalsfolk i fokus.

Årets kommunerevy har premiere til onsdag, med påfølgende forestillinger torsdag og fredag, i Arendal kulturhus.

Mye å ta av
Med politiske utspill i fleng og en rekke kampsaker, bevaring av Hove Camping og Jomfruholmen, har det vært nok å ta av til årets revy.
– Det har skjedd veldig mye i år, og vi har fått med oss det meste, alt fra politiske utspill, Canvas Hove, varslingssaker og mye annet galskap. Vi tar for oss både politikere og den vanlige arendalitten på gata som på en eller annen måte har stukket seg fram, forteller Maria Moksnes, som er produsent for revyen på andre året sammen med Elin Riebe.

ØVELSE: Skuespillerne lever seg inn i rollene når de øver på sang og tale.

Årets revy har fått #Arendalsfolk, og da ligger det i korta at det er mange lokale personer som får gjennomgå. Ifølge Maria har de tatt for seg mellom 30 og 40 arendalsfolk.
– Det er utrolig mange som har stukket seg fram i år, noen får heder og ære mens andre får passet påskrevet, ingen skal føle seg for trygge, sier Maria med en skøyeraktig mine.
Da hun og revymakker Elin overtok stafettpinnen etter radarparet Marianne Woie og Wenche Liberg i fjor, fikk de høre at de var litt for snille. Det har de absolutt tenkt å gjøre noe med.
– I år har vi blitt litt varmere i trøya og mye tøffere. Noen av tekstene som jeg først har tenkt at er for drøye, har vi latt passere. Vi er mye mer rampete i år etter at vi fikk høre at vi var for snille i fjor, forsikrer hun.

Idet avisa tar turen innom en øvelse på Strømmen oppvekstsenter er revyskuespillerne i full gang med siste gjennomgang. Det fikses på kostymene, parykker prøves og det øves på sanger og tekster med stort fokus på diksjon. De får god hjelp av revyens faste sangpedagog, Åge Munch Olsen, som også er revyens eldste med sine 73 år.
– Dere må være tydelige, teksten må komme fram til publikum, særlig når det kommer til navn. «Rooobert og Tæææje» illustrerer han med en god dose overdrivelse i stemmebruk og ansiktsuttrykk for å vise hva han mener, og skuespillerne hermer etter instruktøren med stor overbevisning.

SANGINSTRUKTØR: Åge Munch Olsen understreker hvor viktig det er med diksjon.

Som seg hør og bør i en revy handler det om humor og parodiering av mennesker. Maria forsikrer at selv om det er en kommunerevy, blir det ikke så internt at ikke alle forstår hva det handler om.
– Vi jobber mye med at alle skal forstå humoren, slik at det ikke blir alt for internt. Vi klarer jo å le av ting utenfor rådhuskorridorene også, og vår oppgave er å forme det slik at det appellerer til flere. Det mener jeg vi har klart, sier produsenten fornøyd.

Gjensyn
Hun vil helst ikke røpe for mye av innholdet i revyen, men hun kan garantere at publikum vil få et gjensyn med radarparet Terje og Robert, kommunens varaordfører og ordfører, også kjent som «Knoll og Tott».

KOSTYMER: Det er kanskje ikke så vanskelig å gjette hvem dette skal forestille?

– Vi har det jo litt moro med at da det var valg, gikk de ut og sa at de var som Knoll og Tott, det bygger vi selvsagt opp under, humrer hun.
Også den gamle dama, Tordis, fra Gamlemyra plankehjem, i Wenche Libergs skikkelse, dukker opp på scenen i år igjen med sine betraktninger på livet. De som var på fjorårets revy fikk med seg at Sølvi Sørvisen reiste til USA for å innynde seg hos Donald, i år er hun imidlertid tilbake til Arendal ettersom han Donald ikke var noe å spare på likevel.
– Hun er tilbake på scenen slik vi kjenner henne. Donald var ikke så mye å spare på, derfor var det bedre å komme hjem til Harald og Robert. Forestillingen vil nok bære preg av utenlandsoppholdet til Sølvi, og vi er litt amerikanisert med show, glitter og glamour. Det blir blant annet flere prisutdelinger hvor arendalsfolk er nominert i kategoriene kulturpris, idrettspris, kreativitet- og nytenkningspris, hederspris og besteborgerpris, men det er kanskje ikke de du tro skal vinne, som vinner. Her blir det mange overraskelser, sier hun.
Opptrinnet med Per Sandberg da han skapte furore under Arendalsuka i sommer har heller ikke gått upåaktet hen, og Maria er glad for at han igjen har satt seg selv i rampelyset.
– Jeg var litt bekymra for at Sandberg ikke var aktuell lenger, men det trengte vi ikke å være. Han har igjen stukket seg fram i media, noe som gjør oss enda mer aktuelle, sier hun fornøyd.

Åpent for alle
Når det kommer til tekster, har de fleste blitt til gjennom felles idémyldring.
– Det er noen enkeltpersoner fra gruppa som har skrevet tekster, men de fleste har vi jobba fram i felleskap. Nina Blomberg har vært primus motor og arrangert skriveverksted, forteller Maria.
Alle som er med i kommunerevyen jobber i Arendal kommune, og ifølge produsenten er det lav terskel for å bli med.
– Her er det åpent for alle. Vi som er med sitter nok inne med en del kreativitet som vi kanskje ikke har funnet utløp for tidligere, og her får vi utløp for det. Du trenger ikke ha noen erfaring fra før, men det er nok en fordel å tørr å by på seg selv, sier hun.
I år har revyen tre nykommere, Solveig Philfeldt Haugen, Stina Githmark Nikoltsis og Camilla Haugen.
– Også gjør Hege Riebe comeback etter at hun i flere år har jobbet utenfor kommunen. Nå er hun imidlertid tilbake i kommunale lønnsrekker, og i revyen, sier hun.

Sorry. No data so far.