Annonse:
SAXGRUPPE: Saksofongruppa I Arendal Ungdomsmusikkorps Fra Fjorårets Julekonsert. Arkivfoto
SAXGRUPPE: Saksofongruppa i Arendal Ungdomsmusikkorps fra fjorårets julekonsert. Arkivfoto

Kim Werner Isaksen synger jula inn med ungdomskorpset

Like sikkert som at det hvert år feires jul, så inviterer Arendal Ungdomsmusikkorps til førjulskonsert i Arendal Trefoldighetskirke. Det har de gjort i over 20 år. 

Det er intet unntak i år. Søndag kveld inntar de igjen den musikalske kirkescenen i Trefoldighetskirken.

VOKAL: Kim Werner Isaksen skal synge flere låter sammen med korpset. Foto: Anette Bergmann

Egen fanklubb
I over 20 år har ungdomskorpset, som hovedsakelig består av godt voksne musikanter, spredt juleglede gjennom musikalske toner i førjulstida. I år har de med seg Kim Werner Isaksen som gjestevokalist, noe de er svært stolte av.
–  Han var med som gjestevokalist da vi feiret vårt 95-årsjubileum i fjor, hvor han blant annet sang duett sammen med Eva Jonassen Tungesvik. Det var så bra at vi måtte jo bare få ham tilbake for å synge på julekonserten vår, sier korpsets styreleder, Anita Håheim Ausland.
Ausland forteller at alle korpsmedlemmene digger Kim, og at de nesten er litt «starstruckt» når han kommer for å øve sammen med dem.
– Han har til og med sin egen fanklubb i korpset. Kim har en fantastisk stemme som får enhver til å smelte og håret på armene til å reise seg. Hans musikalitet er helt unik, og den stemmen i Arendal Trefoldighetskirke er det ingen som må gå glipp av, sier den bergtatte styrelederen.

Høydepunkt
Under ledelse av sin faste dirigent, Rune Hansen, skal korpset fremføre alt fra kjent og kjær julemusikk til mindre kjente arrangementer, og Ausland trekker fram dirigenten som en inspirerende musikalsk leder som hver uke kjører helt fra Risør for å lede korpset.
– Han har en helt spesiell plass i våre hjerter, og vi lærer nye musikalske uttrykk hver eneste uke. Humøret er alltid på topp og latteren sitter løst på øvelsene, som er et høydepunkt hver tirsdag for de fleste av oss. Det er fantastisk å ha musikk og samspill som hobby, sier korpsentusiasten.
Sist helg var musikanter og vokalist samlet til øvelsesseminar for å finpusse på programmet. Noe av det publikum vil få høre på konserten er sanger som TV julafton, Ancient Cariol Variants, Danny Boy, Fairytale og New York, I’ll be home for Christmas, Grown up Christmas list og Helga natt for å nevne noen.
– Vi avslutter som vanlig med Deilig er jorden, sier Ausland.

STOLT JUBILANT: Arendal Ungdomsmusikkorps feiret 95-års jubileum med et storslått musikalsk show i Store Torungen, i fjor. Arkivfoto

Bredt spekter
Arendal Ungdomsmusikkorps ble stifta 31. oktober 1922 av musikkinstruktør G.M. Scharff, og er dermed et av Arendals eldste korps med sine 96 år. Ifølge Ausland var medlemmene den gangen hovedsakelig gutter og menn fra Tyholmen, Vestregate, Klevgaten og Arendal sentrum.
– I dag er vi et spekter av medlemmer fra alle bauer og kanter av kommunen vår, og vi har til og med strekt oss i Froland, sier Ausland.
Korpset har cirka 30 faste medlemmer, og de har også tatt opp igjen noen av sine gamle kunstner.
–  Nå i høst har vi starta med formasjonsdrill igjen. Det var det mange som ville være med på, så nå er vi oppe i 46 medlemmer inkludert drillen. Det er 19 år siden sist ungdomsmusikken gikk formasjonsdrill, så dette blir spennende til våren. Vi tar også imot aspiranter fra skolekorpsene med åpne armer, forteller hun.

Sorry. No data so far.