Annonse:
STRIKKETØY: På Markedet Kan Du Få Kjøpt Hjemmestrikka Plagg Til Store Og Små. Foto: Privat
STRIKKETØY: På markedet kan du få kjøpt hjemmestrikka plagg til store og små. Foto: Privat

Julemarked med stor giverglede

Siden Butterfly friends starta opp i Arendal for ti år siden har de samla inn 3,2 millioner kroner til skoleprosjekt og helsesenter i Gambia. Til lørdag inviterer de til stort julemarked der all inntekt går organisasjonens hjelpeprosjekt.

Ifølge Else Bakke, som starta opp foreningen i Arendal i 2008, er det stor giverglede blant folk i Arendal. Nå åpner de dørene for det årlige julemarkedet på det gamle bedehuset på Kvastad.

Tradisjon
Hver torsdag og lørdag i perioden mai til desember arrangerer ildsjelene i Arendal grendemarked hvor alle inntektene går til helsesenteret i Gambia. Det har de gjort i ti år. Når de nå arrangere det årlige julemarkedet legger de stor sjel i gevinster, mat og bakst.
– Her kan du gjøre ferdig julebaksten på null komma niks og kjøpe alle de sju sortene. Alle vi 15 damer som er med i foreningen har bakt forskjellige julekaker som vi selger på markedet i tillegg til steinovnsbrød og en rekke andre flotte varer, forteller Else til avisa.

STEMNING: Det er mange som møter fram på markedene til Butterfly friends på Kvastad. Foto: Privat

Stor givervilje
Butterfly friends i Arendal består av 15 damer i alderen fra 67 år til nærmere 80 år som bruker store deler av tiden i arbeidet med foreningen.
– Vi har masse energi og både tid og lyst til å gjøre noe for andre. Det å være sammen og ha det gøy samtidig som vi kan hjelpe andre mennesker er veldig givende, forteller Bakke.
Hun skryter av giverviljen til både privatpersoner og næringsdrivende som hvert år bidrar med produkter til markedene gjennom hele året.
– Folk gir oss de flotteste serviser, møbler, klær og ting og tang. Vi har en liten moteavdeling, en glassmagasinavdeling og en

UTVALG: Det er stort utvalg på markedet. Foto: Privat

loppemarkedavdeling i kjelleren. Særlig til julemarkedet får vi store flotte gevinster, og det er vi utrolig takknemlig for. Vi har ikke fått et eneste nei når vi går rundt og spør i butikkene om de vil bidra, jeg tror det er fordi de vet at alle pengene går rett ned til helsesenteret i Gambia, sier hun.

Skryter av skole

Ifølge den dedikerte dama sender de ned penger til prosjektet hver eneste måned, og det er ikke småtterier de klarer å få inn.
– Da vi starte for ti år siden sendte vi ned cirka 8.000 kroner i måneden. Nå sender vi ned cirka 25.500 kroner hver måned som går til medisiner, drift og lønninger pluss at vi også har sendt cirka 30.000 kroner til vedlikehold hittil i år, forteller hun.
Hun vil også trekke fram innsatsen til elevene på Roligheten skole på Tromøy som hvert år samler inn penger til prosjektet gjennom operasjon dagsverk.
– I fjor fikk vi 55.000 kroner, de gjør en fantastisk jobb. Hvor mye det blir i år vet vi ikke ennå, sier hun fornøyd.
Hun oppfordrer alle til å ta turen innom markedet, og hun kan love både kaffe, julekaker og lotteri.
– Vi har både lynlotteri og kransekakelotteri, og du kan vinne alt fra små ting til store premier. Markedet har blitt en hyggelig møteplass, folk drikker kaffe og koser seg i timevis, det er veldig hyggelig, sier Bakke.

Sorry. No data so far.