Annonse:
MANGE GEVINSTER: May Hansen Og Annlaug S. Knudsen Foran Et Velfylt Gevinstbord.
MANGE GEVINSTER: May Hansen og Annlaug S. Knudsen foran et velfylt gevinstbord.

Julebasar på den gammeldagse måten

Lørdag 24. november arrangerer Austre Moland helselag sin årlige julebasar på Nesheim skole. Et aktivt helselag gleder seg og håper på fullt hus klokken 14 når dørene åpnes.  

Helselagets basar er av den gode, gamle sorten, med tombola, håndarbeidslotteri og et gjennomgangslotteri. Nesten halvparten av alle gevinstene er hjemmelagde. 4Hs Kløverklubben underholder, og styret forteller at det bare er å glede seg.

– Gevinstbordet er velfylt, KarePlus helsetjenester kommer for å fortelle litt om jobben de gjør og vi er alltid glade for at Kløverklubben underholder. Vi setter frem mat, kake og kaffe som alle kan forsyne seg av. Etter basaren betaler folk det de måtte ønske. Kanskje noen har kjøpt så mange lodd at de slipper å betale, smiler formann, Annlaug S. Knudsen, som legger til at de har et eget barnelotteri. – Ja, barna er viktige, og i dette lotteriet vinner alle. I tillegg er barna med og leverer ut gevinster, står for loddtrekningen og hjelper til med loddsalget. I tillegg kan det være at det kommer en liten overraskelse i løpet av lørdagen også, sier hun og smiler lurt.

STYRET: Alle sammen gleder seg til julebasaren. F.v: May Hansen, Berit Moen, Anita Hodnefjell, Kirsten Engelskjønn, Aino Kalaoja, Bente Brekka og Annlaug S. Knudsen.

Et aktivt helselag
Austre Moland helselag er en del av nasjonalforeningen for folkehelsa, og har i dag om lag 50 medlemmer. Knudsen kan fortelle om et aktivt helselag som har eksistert i 107 år, og holder til i Helsehuset på Dalen.
– Vi er kanskje ikke så synlige i media, men har flere jern i ilden. Annenhver tirsdag og onsdag har vi strikkecafe og eldresenter med fotpleie og hårpleie, noe som er svært populært blant bygdas medlemmer. Ellers har vi faste arrangementer som fastelavnsbasar og en sommerfest for de eldre hvor vi disker opp med tre-retters meny, samt en populær juleavslutning for de eldre. Da kommer barnehagen og synger i forbindelse med Luciadagen. Det setter de eldre pris på, sier Knudsen.
Helselaget deltar alltid i den årlige TV-aksjonen, og bidrar på 17. mai med et kakelotteri. I tillegg strikker lagets medlemmer sokker som går til T5 senteret i Arendal. Besøk i barnehager og på skoler for å fortelle om arbeidet de gjør, er også viktig. Lagets overskudd går til Nasjonalforeningen for folkehelsa, og forskningen på demens og hjerte- og karsykdommer står sentralt, selv om Knudsen understreker at lagets viktigste jobb er å drive eldresenteret i helsehuset på Dalen.
– Det er viktig å stelle godt med de eldre, sier hun.

Nye medlemmer velkomne
Gjennomsnittsalderen i helselaget er 78 år, og det er ikke fritt for at styret ønsker seg flere medlemmer, og lokker med at det er sosialt og koselig.
– Vi er en gild gjeng her i helselaget, som har det veldig mye moro sammen, sier Knudsen.

Nært helselaget står 4H, en landsomfattende, ideell barne- og ungdomsorganisasjon som er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig. 4Hs formål er å skape aktive og samfunnsengasjerte ungdommer med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.
– 4H er en flott organisasjon, med sunne kjerneverdier som sier noe om at medlemmer skal ha et mål å bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse. Det er ikke så mange år siden det var 84 medlemmer i 4H, men nå er det nede i 12 medlemmer. Vi håper at det skal ta seg opp igjen, avslutter hun.

 

Sorry. No data so far.