Annonse:
BLIDE BLOMSTERDAMER: Styret I Hagelaget. F.v: Torill Antonsen, Randi Henriksen, Aud Fjermedal Og Janne Olsen.
BLIDE BLOMSTERDAMER: Styret i hagelaget. F.v: Torill Antonsen, Randi Henriksen, Aud Fjermedal og Janne Olsen.

Blomstrende julemøte i hagelaget

Flosta Hagelag er det eneste hagelaget i området i Flosta og Kilsund, og det årlige julemøtet har blitt et populært arrangement.

Rundt 40 medlemmer var samlet tirsdag kveld i kretslokalet på Arnevik  som var pyntet til jul etter alle kunstens regler. Blomsterdekoratørene hadde fylt opp lokalet med juleblomster, julelys og alt annet som hører julen til, og som kan brukes i en dekorasjon eller krans.

BLOMSTERDEKORATØRER: Sigrid Erlandsen og Liv Simonsen lagde mye fint.

Lager egne juledekorasjoner
Hagelaget fikk besøk av blomsterdekoratørene Sigrid Erlandsen og Liv Simonsen som skulle vise medlemmene hvordan de selv kan lage de flotteste kransene og dekorasjonene, ofte ved å bruke mye av det man har rundt seg i naturen. Simonsen er tidligere eier av Floriss Maxis på Maxissenteret, mens Sigrid Erlandsen driver blomsterbutikken i dag, og hun er alltid glad for å komme på besøk til Flosta hagelag.
– Hagelagets medlemmer er veldig interesserte i å lære hvordan de skal gjøre alt selv, og i den timen vi holder på, følger de nøye med og stiller gjerne spørsmål hvis det er noe de lurer på. Vi pleier å besøke Flosta hagelag til påske og jul. Da er det om å gjøre å vise frem det vi har i butikken, og gi medlemmene gode råd og tips til hva de kan lage selv og pynte opp med i jula. Vi tar omtrent med oss halve butikken, og lager dekorasjoner, kranser og grupper. Vi ønsker å inspirere medlemmene, og håper at de vil kjøpe noe også, sier Erlandsen med et smil idet avisa tar turen innom det årlige julemøtet.

NISSER OG JUL: Det var mye som fristet. F.v: Berit Øynes, Bente Nilsen og Marit Aslaksen.

Blomsterdekoratørene viser frem både tradisjonelle dekorasjoner og kranser, og de presenterer også nye og spennende måter å bruke blomster på.
– Juleroser er alltid populært. Det samme er svibler. De hører liksom julen til, men skal jeg foreslå en liten vri må det være å lage en amaryllis-bukett som henger opp ned. Det er helt greit å finne på litt sprell med blomstene, og gjøre noe som er nytt. Stilken på amaryllisen er hul, og bare du passer på å fylle på med vann, henger den hele jula og er like fin, sier Erlandsen.

Et aktivt hagelaget
Flosta Hagelag er et av få hagelag i distriktet, og teller i dag litt over 50 medlemmer. Det er et aktivt hagelag som gjennomfører en lang rekke aktiviteter i løpet av året, og i det siste har det også kommet besøkende fra Arendal og Tvedestrand. Styret i hagelaget tror det har mye å si at de stadig prøver å finne på nye ting og setter opp ulike arrangementer.
– Det er viktig at det skjer noe. Foruten jule- og påskemøter med besøk av blomsterdekoratører, har vi plantebyttedager, hagevandringer og foredrag. I det siste har vi hatt foredrag med temaer om geranium, fletting av pil og ballastplanter. I tillegg arrangerer vi turer, og har vært i Danmark og i Flor og Fjære, den populære palmeøya utenfor Stavanger, sier Janne Olsen, og legger til at julen er en flott tid for blomster, og trekker frem julegleder som favorittblomsten sin på denne årstiden.

KLASSIKER: Svibler er populære til jul og advent.

Sorry. No data so far.