fbpx
skip to Main Content

Arrangører avlyser kulturhusarrangement

Mens Arendal kulturhus fortsatt sitter på gjerdet og ikke har bestemt seg for hvordan de skal forholde seg Folkehelseinstituttets råd om å avlyse større arrangement, velger mange arrangører å selv avlyse sine forestillinger.

Flere har avlyst konserter og arrangementer i kulturhuset på grunn av koronavirus og smittefare.

Nødvendig tiltak
Onsdag opplyste arrangøren bak minnekonsert for Alexander Kielland-ulykken at de avlyser, og heller utsetter markeringen til februar neste år. Også Riksteatret har valgt å avlyse alle kommende forestillinger på landsbasis, også i Arendal.
Riksteatret opplyser i en pressemelding, onsdag ettermiddag, at de nå velger å kansellere vårens gjenværende turneer. I Arendal gjelder dette forestillingeme SULT 16. mars og Klara, Villsvinet og Den lille musikkfabrikken 29. april 2020, som begge nå er kansellert.
– De fleste av landets kulturhus har nå redusert eller avlyst mange av sine arrangementer. I forståelse med våre lokale arrangører har Riksteatret derfor i dag besluttet å kansellere vårens gjenværende turneer, opplyser informasjonssjef Mette Hægeland Blom.
Riksteatret beklager overfor sitt publikum, men understreker at med de bestemmelser og anbefalinger som foreligger fra landets helsemyndigheter er dette nå et nødvendig tiltak for en virksomhet som Riksteatret.
– Publikum som har kjøpt billett bes ta kontakt med sitt lokale kulturhus, sier Blom.

Får svar i morgen
Arendal kulturhus har ennå ikke tatt ordentlig stilling til hvordan de skal forholde seg til Folkehelseinstituttets råd om å avlyse forestillinger med over publikummere, og de avventer til i morgen, torsdag, etter et møte med kommunelegen i Arendal.

Tirsdag opplyste kulturhuset på Facebook at de skal vurdere smittefaren på kommende arrangementer.
Dette skriver kulturhussjef Anne Moe Rasmussen på husets facebookside, onsdag ettermiddag:

«Hei, alle dere som venter på informasjon om arrangementene på Arendal Kulturhus. Vi har dessverre ikke så mye mer informasjon å komme med per nå. Jeg har snakket med kommunelegen og han sier det skal være et møte i morgen (torsdag) kl. 14.00. Etter dette møtet vil vi få ytterligere informasjon om hvordan vi skal forholde oss til anbefalingene fra FHI.

Når det gjelder arrangører som har leid seg inn hos oss, type Hellbillies og 12 gode råd, er det opp til disse arrangørene å avgjøre hva som skjer videre, basert på anbefalingene fra myndighetene/kommunelegene.
De har lovet oss tilbakemelding så snart de selv vet hva som vil skje fremover, per nå vet vi ikke mer. Når det gjelder spørsmål om man får tilbake kostnadene til billettene, er svaret også her, dessverre – det vet vi ikke enda.

Men jeg lover at så snart vi vet noe som helst mer om de arrangementene dere har billetter til, skal vi gi beskjed. De av dere som har registrert epost adressen deres hos oss, vil få beskjed via den. Dere som har lagt igjen nummer, vil bli oppringt. Ønsker du å etterregistrere epost adressen din, send epost med navn og epost til billett@arendalkulturhus.no, så er du sikret skriftlig informasjon når den kommer.

Vi beklager på det sterkeste at vi ikke kan gi fullgod informasjon på nåværende tidspunkt, men forhåpentligvis kan vi komme med bedre informasjon snart. Mvh Anne M. Rasmussen»

Back To Top