fbpx
skip to Main Content
UTSETTER KONSERT: Minnekonsert for Alexander Kielland-ulykken blir utsatt til februar 2021. Pressefoto

Avlyser nasjonal Kielland-minnekonsert

Den oppsatte minnekonserten og markeringen av at det er 40 år siden 129 personer omkom i Alexander Kielland-ulykken er utsatt til 12. februar 2021 på grunn økt risiko for smittefare av koronavirus.

Konserten skulle være i Arendal kulturhus torsdag 26. mars med blant annet Arve Tellefsen, Solveig Kringlebotn, Ludvig Lindstrøm og Kåre Conradi på plakaten.

– Vi har valgt å avlyse konserten på grunn av smittefaren, og vi utsetter hele den nasjonale minnesmarkeringen til 12. februar 2021. Vi har i dag fått bekreftet at alle delaktige aktører kan stille den dagen, og programmet vil bli akkurat det samme, sier Merete Haslund fra Kiellandnettverket til avisa, onsdag ettermiddag.

Merete mistet selv sin far i ulykken, og hun har stått i bresjen for å legge den nasjonale minnesmarkeringen til Arendal. Hun synes det er trist å måtte avlyse, men valget var likevel enkelt.
– Vi har jobba intenst fram mot dette, så det er jo veldig trist, men samtidig så blir det bare en utsettelse. I solidaritet til mange andre som også har fulgt rådene til Folkehelseinstituttet er det viktig at også vi tar denne saken på alvor. Vi har jo alt klart, så det er bare for oss å gjennomføre i februar, sier hun.

Arendal kulturhus har enda ikke tatt en vurdering på om de skal avlyse større oppsatte arrangementer på huset fremover, og kulturhussjef Anne M. Rasmussen skriver i en post på kulturhusets facebookside at de vil komme med flere opplysninger i morgen, torsdag, etter klokka 14.
– Vi har dessverre ikke så mye mer informasjon å komme med per nå. Jeg har snakket med kommunelegen og han sier det skal være et møte i morgen (torsdag) kl. 14.00. Etter dette møtet vil vi få ytterligere informasjon om hvordan vi skal forholde oss til anbefalingene fra FHI. Vi beklager på det sterkeste at vi ikke kan gi fullgod informasjon på nåværende tidspunkt, men forhåpentligvis kan vi komme med bedre informasjon snart, skriver Rasmussen.

Back To Top