Annonse:
HOBBY: Terje Dahl Er En Ivrig Hobbyfotogref Med Mobilkamera. Nå Arrangerer Han Fotoutstilling På Arendal Bibliotek Med Bilder Fra Høstens Fotokonkurranse.
HOBBY: Terje Dahl er en ivrig hobbyfotogref med mobilkamera. Nå arrangerer han fotoutstilling på Arendal bibliotek med bilder fra høstens fotokonkurranse.

Arrangerer utstilling med mobilfoto fra Arendal

Dagens mobiltelefoner har stort fokus på høy bildekvalitet, og flere og flere bruker telefonen som kamera. Gjennom en mobilfotokonkurranse i høst, hvor folk har kunnet sende inn sine mobilbilder fra Arendal, vises resultatet nå i en egen utstilling på Arendal bibliotek. 

Initiativtaker og hobbyfotograf  Terje Dahl arrangerer nå utstillingen i samarbeid med fotograf Mona Hauglid og Med hjerte for Arendal. Alle bildene i utstillingen er tatt med mobilkamera med motiver fra Arendal.

Tok initiativ
Terje forteller til avisa at han utelukkende kun bruker mobilen når han skal forevige motiver, enten det er natur, by eller mennesker. Etter at han flytta til Arendal for cirka ett år siden, ble han fort med i fotoklubben, med et litt annet utgangspunkt enn sine nye fotovenner. Det var da han fikk ideen om å lage en mobilfotokonkurranse hvor helt vanlige folk som liker å ta bilder med mobilen kunne sende inn sine bidrag.
– Jeg ble medlem i fotoklubben hvor de fleste har moderne profesjonelle kameraer, noe jeg også hadde før. Nå tenkte jeg imidlertid i andre baner og ville satse på mobilkamera-bilder. Jeg hadde lyst til å invitere folk til å være med i en konkurranse med bilder fra Arendal, og tok derfor først kontakt med Lisbeth Iversen fra Med hjerte fra Arendal for å lufte ideen, forteller han.

MOTIVER: Terje synes Arendal byr på mange flotte motiver å ta bilde av.

Samarbeid
Terje ble godt tatt imot av Lisbeth Iversen, som umiddelbart var positiv til ideen. Han snakket så med Birgit Fostervold, som også er en ivrig fotograf. Gjennom henne fikk han kontakt med fotograf Mona Hauglid som driver fotostudio i Torvgata 7, og så begynte ballen og rulle. Sammen bestemte de seg for å lage en mobilfotokonkurranse med bilder fra Arendal tatt i 2018, med åpent motiv. Hensikten med konkurransen var at alle som har en mobiltelefon med kamera skal kunne delta, uten krav til dyrt utstyr.Det var også lov til å bruke filter og redigering. Gjennom høsten har de jobbet tett med å planlegge og gjennomføre konkurransen. Fristen for å sende inn bilder gikk ut 30. oktober, nå skal vinnerne kåres av en jury, samtidig som at bildene skal henges opp i en egen utstilling på biblioteket 20. – 24. november.
– Juryen er sammensatt av personer både i og utenfor fotomiljøet og består av fotograf Mona Hauglid, Birgit Fostervold, Rita Brevik fra fotoklubben, Tore Bjørn Moe og meg selv, forteller Terje.

Nytt fokus
Helt siden han var en guttunge på 15 år har han vært interessert i foto. Nå er han 60 år, og han er fortsatt en ivrig hobbyfotograf. Før brukte han større kameraer med flere funksjoner og innstillinger, og han drasset ofte rundt med mye utstyr.
– Det var igrunnen veldig tungvindt. Jeg hadde med meg kamera, linser og blitz, det ble mye å drasse på. I dag har de fleste av oss mobil- og smarttelefoner som tar gode bilder. De har imidlertid ikke så mange innstillinger, og det krever litt annet fokus når du skal ta bilder. Vi må flytte hender, kropp og øyner og tenke utsnitt og oppbygging av bildet i større grad enn med for eksempel speilreflekskamera, sier han.
I samarbeid med Med hjerte for Arendal og Mona Hauglid bestemte de seg for at fotokonkurransen skulle ha fokus på bilder fra Arendal. Terje synes at byen og området rundt har mye å by på med mange spennende motiver.
– Arendal er en historisk by med mye eldre bebyggelse, hav, skog, vann og båtliv. Det er mye spennende å ta bilder av, understreker han.

MOBILFOTO: Her er et av bildene som Terje har tatt med mobilen. Bildet er ikke med i utstillingen. Foto: Terje Dahl

Premier
Hovedpremiene i konkurransen er foto- og poseringskurs med Mona Hauglid Foto, sammen med et sentrumsgavekort på 400 kroner. Ifølge Terje har deltakelsen ikke vært så stor som han hadde håpet på, men han mister ikke motet av den grunn.
– Vi skal arrangere ny konkurranse med utstilling neste år, og da skal vi være tidligere ute med markedsføring slik at flere kan sende inn sine bidrag. Med så flotte premier og mulighet til å få egne bilder utstilt bør det være ganske attraktivt å være med, sier den engasjerte hobbyfotografen.

Sorry. No data so far.