fbpx
skip to Main Content

80-talls skattejakten: «Head Set Junta» gir ut album i samarbeid med Norske Klassikere på CD

På 80-tallet ga mange band kun ut et begrenset antall kassetter. Musikken ble gjerne byttet seg imellom, og har ført til at veldig mye gode musikere fra fortiden forble uoppdaget fra samfunnet. Helt frem til nå.

-Navnet «Head Set Junta» oppstod under øvingene på studioet til Cool Kat og Geir Juveng hjemme i Arendal, som også var kjelleren til foreldrene hans. For ikke å forstyrre naboene måtte de alltid øve med handsettet på.  

-Bandet vårt var et samarbeid mellom Neronastri og Shit Tapes (Sprø Musikk) og bestod av bandmedlemmene Øyvind Bjørnsen, Geir Juveng og Thomas Robsahm, forteller Øyvind, låtskriver og vokalist i arendalsbandet.

-Bandet var likevel et kortlivet prosjekt fordi Tomas Robsahm, musikkprodusent for Nero Nastri og vår tangentspiller hadde sluttet i et annet band ved navn «Brød og Sirkus». Han hadde nå et par måneder fri til å prøve ut et annet prosjekt og det hele var avtalt å bare vare en kort stund.

Likevel fikk vi gjort veldig mye på kort tid og spilte fem konserter, ga ut vår egen kassett innspilt i Shit Studios og holdt avslutningskonsert på Sprø musikkfestival våren 1983, sier han.

80-TALLET: Navnet «Head Set Junta» oppstod under øvingene på studioet til Cool Kat/Geir Juveng hjemme i Arendal, som også var kjelleren til foreldrene hans. For ikke å forstyrre naboene måtte de alltid øve med handsettet på, det slapp de heldigvis under konsertene.-Albumet valgte vi å kalle -Musikk for de intime salonger og var en blanding av new wave, synt pop og minimalistisk popmusikk. Det kan også kalles for depperock, men jeg syns det blir litt for negativt, musikken er jo så mye mer. Jeg liker også best å utrykke meg på norsk, fordi jeg føler jeg kan kommunisere best på den måten, forteller Øyvind videre.

Håndlagede kassetter

De originale kassettene er blitt designet og håndtegnet av Øyvind selv og bærer preg av både et godt design øye og «gjør det selv-bevegelsen» som var en viktig del av 70-80 tallets kulturen.

– På 80-tallet kunne hvem som helst gi ut musikk så lenge de hadde en to eller fire spors  med opptak. Dette gjorde det også mulig for mange mindre aktører å bare gå i gang med musikkproduksjon og egen promotering. Vi har laget det meste selv, enten det er album cover, plakater eller annen markedsføring.

– Hver kassett har også fått dekorert coveret sitt med Zika støv og kom fra smelteverket på Eydehavn. Det hele var inspirert av hvor vi kom fra. Egentlig skulle støvet brukes som slipemiddel, men vi valgte å dekorere det som glitter. Alle kassettene har fått et eget unikt preg, men også blitt slipt ned, ler Øyvind.

KASSETT: I løpet av bandets korte liv, rakk de likevel å spille fem konserter og gi ut sin egen kassett.

Norske Klassikere på CD
Det var Christer Falck, kanskje mest kjent som programleder fra Robinson ekspedisjonen som selv tok kontakt med Øyvind og Thomas i Head Set Junta – etter å ha oppdaget en av sangene over nettet.

Det siste året har selskapet Norske Klassikere i regi av Christer vært særdeles aktive med utgivelsene sine og har produsert over 300 plater det siste halvannet år. Blant annet med gjenoppdaget musikk fra gamle dager.

  • Jeg har veldig tillit til Thomas Robsahm som var produsent for bandet og alle prosjektene han har vært med i, så når navnet hans dukker opp vet jeg at prosjektet mest sannsynlig er av svært god kvalitet, sier Falck.
  • På 80-tallet var det også veldig mange band som gav ut et begrenset antall kassetter, ofte ble de bare byttet internt mellom interesserte og det var ikke meningen at så mange skulle kunne ha tilgang til materialet.
  • Selv er jeg også litt for ung til å være aktiv på den tiden, så det har resultert i at jeg har måttet oppdage mye av materialet til svært mange gode artister i etterkant, en av dem var Head Set Junta, sier Falck. 

Lanserer ny CD i Juli

Bandet vil i samarbeid med Norske Klassikere nå endelig gi ut musikken sin på nytt i form av en CD som finansieres gjennom bidrag fra støtteportalen bida.no, en nettside for Crowdfunding (folkefinansiering) og samarbeid rundt gode gjerninger og prosjekter. 

  • Jeg er selv veldig glad i depperock  og new synt, og når jeg oppdaget produsenten Shit Tapes og Nero Nastri som stod for utgivelsen av kassetten til «Head Set Junta» fant jeg bare så mye bra at jeg måtte undersøke det nærmere.
  • Det er også ønskelig å flytte mange av utgivelsene våre over til strømmetjenester på sikt ettersom 92% av markedet hører på musikk på denne måten til forskjell fra 4% CD og 4% vinyl, forklarer Falck. 

Bidra.no

Allerede kan bandmedlemmene melde om at 42 deltakere har bidratt til å sende inn støtte til den kommende relanseringen og at prosjektet kun mangler rundt 10 000,- for å komme i havn.

– Vi håper så mange som mulig blir med på eventyret og hjelper oss med gjenfortellingen av bandet. Det er så utrolig mange gode band der ute som kun har fått dele sin gode musikk med en liten del av befolkningen og som bidragsytere kan alle bli med spre god musikk ut til samfunnet.

Ønsker du bidra?
For å bidra kan du gå inn på bidra.no sine nettsider for å gi din støtte til det gode formålet her:

Gå inn på www.bidra.no – Søk: Head Set Junta eller klikk på linken her:

https://bidra.no/prosjekt/head-set-junta–musikk-for-de-intime-1983/a802d003-27cb-4d38-a496-f476494d3c99

Back To Top