Annonse:
GULLGROSSIST: Marinko Kurtovic Er Godt Vant Med å Løfte Pokaler I ØIF Arendal. Kan Alle Gode Ting Være Tre Seriegull På Rad? Arkivfoto: Elin Gjeruldsen
GULLGROSSIST: Marinko Kurtovic er godt vant med å løfte pokaler i ØIF Arendal. Kan alle gode ting være tre seriegull på rad? Arkivfoto: Elin Gjeruldsen

Tidendes tabelltips: Tre seriegull på stripe for ØIF Arendal?

Det tror ikke Arendals Tidendes sportsjournalist, men medalje blir det på ØIF Arendal kommende sesong. ØIF sesongåpner hjemme mot Halden førstkommende søndag.

Vi tror derimot at Eirik Køpp kaprer sitt tredje seriegull på rad, men det blir for hans nye klubb, Haslum. ØIF vil kjempe om sølvet sammen med erkerival Elverum. Her er vårt tabelltips for eliteserien i håndball for menn, sesongen 2016/2017:

GULLGROSSIST: Marinko Kurtovic er godt vant med å løfte pokaler i ØIF Arendal. Kan alle gode ting være tre seriegull på rad? Arkivfoto: Elin Gjeruldsen

GULLGROSSIST: Marinko Kurtovic er godt vant med å løfte pokaler i ØIF Arendal. Kan alle gode ting være tre seriegull på rad? Arkivfoto: Elin Gjeruldsen

1. Haslum HK

Haslum er overgangsvinneren fremfor noen i norsk eliteserie. Eirik Køpp (ØIF Arendal), Erlend Mamelund (Kiel) og Thomas Kristensen (Gøppingen) er alle kommet inn. Trioen har en spisskompetanse alle gullkandidater kan ønske seg. Trener Tom Eirik Skarpsno har muligens den beste førstesekseren i eliteserien, men bredden i stallen er svakere enn ØIF Arendal. Holder Haslum-troppen seg skadefri vil seriegullet løftes opp i været på Nadderud Arena i mars.

2. ØIF Arendal

Serievinneren de to foregående sesongene har ingen planer om å overlate tronen til verken Haslum eller Elverum denne sesongen. Trener Marinko Kurtovics fremste oppgave blir å få hele troppen i gang slik at bredden blir en reell styrke utover i seriespillet. Telemarkingen August Baskår Pedersen (eks. Haslum) må umiddelbart ta opp arven etter Magnus Jøndal på venstrekant og brassen Cæsar Almeida må opp på Medhus’ nivå fra første skudd. Forventningene til Lars Jacobsen er større etter fjorårets varierende innkjøringssesong. Alt snakk om gull avhenger imidlertid om høyrebacken Luka Kovacevic – eller en annen spiller av samme kaliber – signeres og lykkes. Hans overgang – i skrivende stund – står og faller på lokale sponsorers velvilje. ØIF får som kjent ikke kjøpe spillere uten samtykke fra NHF. ØIF starter sesongen med to minuspoeng.

3. Elverum

Forrige sesongs sluttspillvinnere skal spille mesterligahåndball i tillegg til å kjempe om seriegull. Det klarte de fint i fjor. Hvittrøyenes tropp har dog mindre bredde denne sesongen. Har matchvinnere på begge banehalvdelene med målvakt Morten Nergaard og superkantduoen André Lindboe og Tamás Iváncsik. Har som vanlig markert seg med gode treningskamper i sesong­oppkjøringen. Bakspillerne Steffen Stegavik og Luka Mitrovic er begge borte og erstattet med svenske Josef Pujol og Erik T. Toft (tilbake fra skade). Klubben satser mest på å vinne sluttspillet for å sikre neste sesongs mesterligabilletter, og ofrer gjerne seriegullet på veien.

4. Halden

Den solide målvakten Rasmus Bech og Rasmus Carlsen har begge reist hjem til dansk håndball. Halden blir likevel å finne på øvre halvdel av tabellen. Trener Jonas Willie har fått erstattet Carlsen med en ny danske, talentet Matias Damgaard (22). Haldenserne har etablert seg på toppnivå og har en av seriens beste trenere på sidelinjen. Spiller hjemmekampene i eliteseriens mest utrivelige hall i påvente av ny storhall i Halden. Solid førsteoppstilling.

5. Bodø

Forrige sesongs Cup-mestere har mistet Stig-Tore Moen Nilsen (Kristianstad) og Børge Lund (lagt opp). Sistnevnte fortsetter som trener. Er avhengig av at talentet Henrik Bielenberg (Follo) slår til fra første kamp og at Binai Aziz revansjerer seg etter å ha vært på sidelinjen med skade sist sesong. Har et solid hjemmepublikum som gjør reisene og kampene i nord vanskelig for mange lag. Kan slå samtlige lag på en god dag, men vil neppe kjempe om medaljer.

6. Kolstad

Trønderne tok eliteserien med storm i debutsesongen på øverste nivå. En sterk 6. plass ble fasiten. Ungguttene spiller en klassisk, dansk håndball som gjør laget rustet for nye steg denne sesongen. Denne sesongen får de ikke noe gratis ettersom motstanderne kjenner bedre til rødtrøyenes spill og taktikk. Forsvarssjef Lasse Balstad vil sørge for at den nye målvakten Patrick Bols får optimale forhold bakerst. Laget har blant annet mistet Sturle Erland og Goran Rajkovic (lagt opp) fra sist sesong, og stiller dermed med en noe redusert bredde i troppen.

7. Bækkelaget

Oslolaget blir stort sett dømt nedenom og hjem foran hver sesong. Et ungt, klokt håndballag som ledes av ringreven Jan Karlsson. Nådde sluttspillet i vår. En gjentakelse av den bragden vil også være innen rekkevidde i år. Fått inn lynraske Joakim Patriksson (Haslum) som erstatter for Simen Strømberg. Kometen Magnus Abelvik Rød (18) blir en attraksjon i årets serie. Han spiller neppe i Norge sesongen 2017/2018. Har ligaens laveste budsjett.

8. Fyllingen Bergen

Eivind Tangen forlot moderbyen til fordel dansk håndball etter endt sesong. Mario Matic og eks. ØIF-målvakt Kristijan Jurisic er blant nykommerne. Spillerlogistikken går i minus hva kvalitet angår i Fyllingsdalen. Selv om bergenserne har blitt undervurdert tidligere, går årets sesong mot den dårligste på et tiår. Bredden og ekstremkvalitetene i troppen er blitt markant svakere i sommer.

9. Falk Horten

Heislaget fra Horten var suverene i fjorårets 1.divisjon. Blåtrøyene endte sist da laget sist prøvde seg på øverste nivå (2014/2015). Klubben møter høyeste divisjon bedre forberedt og med en bedre stall. Kennie Boysen (Drammen) kan bli et høydepunkt i Holtanhallen om han finner tilbake til sitt gamle jeg. I fjor floppet ganske oppsiktsvekkende kraftig i Drammen. Fått inn en ny, spennende serbisk målvakt. Klubben er blant landets beste på talentutvikling og det planlegges ny storstue i Horten. Falk overlever.

10. Drammen HK

Prosjektet Fra Drammen Til Drømmen endte med knuste drømmer i Drammen i fjor. Denne sesongen står klubben ribbet tilbake for profiler. Fiaskosesongen endte med 9.plass i serien, trenerbytter, spillerskandaler og økonomiske problemer. Kristian Kjelling fikk først kontroll på situasjonen mot slutten av sesongen. Har en ung tropp som skal få mer enn nok med å kvalifisere seg for sluttspillet (blant de 8 beste). Det blir tøft nok å berge plassen for klubben som vant europacupen for 20 år siden. Drammenserne starter med to minuspoeng grunnet dårlig økonomi.

11. Lillestrøm

Lillestrøm rykket nærmest opp ved en feil­takelse i 2014, men rykket programmessig rett ned til 1.divisjon igjen den gang. I vår rykket de opp igjen etter å ha slått ut Runar i kvalifiseringen. Klubben virker noe bedre forberedt på eliteseriespill nå enn i 2014. Har hentet inn en rekke spillere, men ingen store profiler. Lagets offensive forsvar kan skape trøbbel for motstandere på nedre halvdel. Oddsen er ikke høy for en rask retur til 1.divisjon.

12. St. Hallvard

Ungguttene fra Lier overrasket håndball-Norge ved å rykke opp til eliteserien i fjor. En stor del av æren skal trener – og en av Norges mest merritterte håndballspillere gjennom tidende, Glenn Solberg ha. I Buskerud knyttes det derimot mest spenning til lokaloppgjørene mot storebror Drammen HK. Klubben har en plan om å etablere seg i eliteserien i løpet av fem år. Denne sesongen får de kun smake på nivået før 1.divisjon igjen kaller. Selv om Solberg utvilsomt er en solid trener blir stallen han råder over for lett og uerfaren.

 

Sorry. No data so far.