Annonse:
KLARE TIL KAMP: Hisøys A-lag Klarte å Revansjere Vårsesongens Tap, Og Slo Froland 2-0.
KLARE TIL KAMP: Hisøys A-lag klarte å revansjere vårsesongens tap, og slo Froland 2-0.

Super-torsdag på Hisøy

Onsdag 30. august var det duket for toppoppgjør i 5. divisjon avdeling 1, mellom Hisøy og Froland, men på Hisøy begynte fotballen flere timer i forkant.

– Vi ønsker å gjøre noe spesielt. I år er det litt prøving og feiling, men vi i Hisøy fotball ønsker å få til noe ekstra et par ganger i året i forbindelse med A-lags kamper. Kall det gjerne en superlørdag eller en ekstra 17. mai, hvor vi prøver å få til flere kamper på banen, utstillere, kiosksalg, grilling og lotteri. Det er viktig å lage litt liv, sier Jens Frodesen, ansvarlig for arrangementskomiteen og styremedlem i Hisøy fotball,  idet avisa tar turen ut til Hisøy.

Ønsker liv og røre
Været er på Hisøy fotballs side denne torsdagen, og det er gode sommertemperaturer ute. Folk koser seg med kamper allerede fra klokken 17, og det er liv og røre overalt.
– Det er ambisjonen vår. Vi ønsker å skape litt ekstra blest rundt oss et par ganger i året, og i dag som det er duket for toppkamp mellom Hisøy og Froland i 5. divisjon, syntes vi at det var en fin anledning. I dag har vi barn, ungdoms og A-lags kamp, sier Frodesen.

BLIDE GUTTER: Oscar, Noah, Sondre, Nikolai, Morten, Eskil og Ludvig fikset biffen for Hisøy og slo Froland.

Han forteller om en aktiv breddeklubb med over 300 aktive fotballspillere og 20 påmeldte lag i seriesystemet.
– Vi handlet ikke inn til kiosken før etter å ha sjekket den siste værmeldingen, og i dette strålende solskinnet forventer vi at det kommer mange publikummere. Rosinen i pølsa er toppkampen. Vinneren av denne kampen ligger godt an til å bli seriemester, sier han.

Tynnribbe på grillen
Hisøy er en breddeklubb, og årets målsetting gjenspeiler det.
– Ja, i år var det store målet vårt å få over 100 fotballspillere til Dana cup, at juniorlaget er topp seks i 1. divisjon og at A-laget er topp tre i 5. divisjon. Alt dette greier vi, og det er vi stolte av, sier Frodesen og hiver seg over grillen.
– Som du ser er det ikke bare pølser på grillen, men også tynnribbe. Det er for å promotere tynnribbe- og ribbecupen. Førstnevnte er for 14 og 15 åringer 4. juledag, etterfulgt av den tradisjonelle ribbecupen den 3. juledag. Ribbecupen er for 16 åringer og oppover. Her er det gjerne kompisgjenger som stiller lag. Vi har hatt opptil 60 lag, og tre haller i sving. Tynnribbecupen er for tradisjonelle lag, og er under utvikling, men vi håper at den skal vokse og bli større etter hvert som klubber får øynene opp for den, forklarer han.

Det viktigste er å ha det gøy
Først ut på matta denne torsdagen er ni-åringene når Hisøy og Froland møtes til vennskapskamp, og etter hvert blir det ordentlig målrikt. Trener Espen Flatebø forteller om en god gjeng som elsker å spille fotball.
– Det er 19 spillere totalt, og det er et normalkull på Hisøy. I serien har vi tre lag påmeldt, så det blir mye fotball på dem. Vi har ingen faste lag, men rullerer hele tiden. Dette for å lage mest mulig jevne kamper, samt for at kameratskapet mellom spillerne skal bli best mulig. Det er viktig at alle får spilt med alle i løpet av en sesong. De går jo på samme skole, sier Flatebø, som selv har to gutter på laget.

Det er mange talentfulle gutter å se i kampen, men Flatebø mener at det er altfor tidlig å si noe om hva fremtiden vil bringe.
– Slikt endrer seg fort. Det eneste man kan se forskjell på er hvem som har lyst til å spille mye fotball og ikke. Utover det forandrer ferdighetene seg etter hvert som de blir eldre. Det viktigste er at de kommer på trening og har det gøy sammen.

TØFFE DUELLER: Hisøys gutter 13-lag barket sammen mot Risør i mange tøffe dueller. Kampen endte 3-3.

Gikk som han trodde
Rosinen i pølsa er toppkampen mellom Hisøy og Froland. Trener, Christian Hermansen, har god tro på at laget hans skal klare å revansjere 1-5 tapet fra vårsesongen.
– Ja, i dag skal vi revansjere oss, sier Hermansen bestemt, og fortsetter:
– Vinneren av denne kampen vil ligge veldig godt an til å bli seriemester og direkte opprykk til 4. divisjon. Det er viktig at klubben er forberedt på at det kan skje. Det er stor forskjell på de to divisjonene, og skulle vi rykke opp blir det mer reising, samtidig som det helt klart er en kvalitetsforskjell mellom 4. og 6. divisjon. Når det er sagt har vi et godt fundament i klubben med mange unge og mange erfarne spillere. Totalt er det opp mot 30 potensielle spillere som kan spille en A-lags kamp.

Det gikk som treneren trodde. Hisøy leverte en meget god forestilling og vant 2-0, etter mål av Sigurd Mørner Retterholt og Jens William Frodesen.

Sorry. No data so far.