Annonse:
NORGESMESTER: Hisøy-gutten Theodor Sandvad Bernstein Jublet Etter Gullet På 50 Meter Fri.
NORGESMESTER: Hisøy-gutten Theodor Sandvad Bernstein jublet etter gullet på 50 meter fri.

Theodor fra Hisøy er Norges raskeste svømmer

Theodor Sandvad Bernstein (16) er landets raskeste frisvømmer. Hisøy-gutten vant 50 meter fri i yngste klasse på junior NM.

– Jeg satte en liten pers på 50 meter fri, 23,85. Det var mitt klare høydepunkt her i Asker denne helgen. Jeg har vært skadet i et helt år, og mine prestasjoner ble derfor ikke helt som jeg hadde håpet, oppsummerer han.

Aldersrekord
Teodor tok også sølv på 50 butterfly, og det ble to andreplasser med Team Sør på stafett. 16-åringen fra Hisøy har de siste årene konkurrert for Grimstad, og i høst flyttet han til Kristiansand for å gå på skole. Hisøy-gutten er nå en del av Varodd.
-Vi har ikke noen klubb i Arendal som virkelig satser. Derfor flyttet jeg til Kristiansand for å kombinere trening og utdannelse, forteller han.

MÅLBEVISST: Får Theodor trent bra frem mot sommerens langbane NM håper han igjen å senke sine perser.

Theodor er særlig fornøyd med sesongen i fjor hvor han hevdet seg stort nasjonalt . Han satte blant annet norsk aldersrekord på 100 meter fri. Tidene han gjorde på denne tiden for et år tilbake gjorde at han hadde beste tider både på 50 og 100 meter fri, 50 butterfly og 50 bryst inn i dette mesterskapet.
– Jeg tok et gull og et sølv individuelt. På 50 bryst ble jeg disket, mens jeg ikke lykkes på 100 fri, oppsummerer han.

Stort potensial
En skadefri Theodor ville nok hevdet seg på en helt annen måte denne helgen.
– Jeg har nesten ikke trent svømming i 2018. Selv om jeg følger opp med alternativ trening blir det ikke helt det samme, innrømmer han.

På NM er de både eldre og yngre junior. Dette var Hisøy-gutten sitt siste mesterskap i den yngste klassen.
– I hele høst har jeg gått til behandling for min vonde skulder. Dessverre har jeg ikke registrert den helt store forandringen, men jeg  håper skaden slipper taket, sier Theodor som klart er blant våre mest talentfulle sprintere på juniorsiden i mange stilarter.

Sorry. No data so far.