Annonse:
TIDLIG KRØKES: Det Var Mange Barn Som Syntes Det Var Gøy å Spille Tennis.
TIDLIG KRØKES: Det var mange barn som syntes det var gøy å spille tennis.

En tennisklubb for alle

Arendal tennisklubb opplever sitt høyeste medlemsantall noen gang, og med over 450 medlemmer ser fremtiden lys ut.

Klubben ble stiftet i 1921, og har i årenes løp forandret lokasjon flere ganger. I 2012 flyttet de inn i nye og flotte lokaler i Sør Amfi, og det er her de holder til i dag. Selv om medlemstallet stiger, vil de gjerne ha enda flere spillere med på laget.

TENNIS FOR ALLE: De aller yngste koste seg i tennishallen.

– Slitsom periode
Klubben har fire innendørs baner for medlemmer, samt tre baner ute som er tilgjengelige for alle. Leder i tennisklubben, Grunde Thorsen, forklarer viktigheten av lokalene i Sør Amfi.
– Det ble nesten som en ny klubb etter innflyttingen. Her har vi alt vi kan ønske oss, og banene er meget fine. Vi har brukt mye tid på å utdanne trenere. Dessverre sluttet Jonas Nyberg i sommer. Han var trener her i mange år, men siden samboeren fikk jobb i Sverige, så han seg nødt til å flytte med. Vi ansatte en ny trener i sommer, som dessverre sa opp umiddelbart, og klubben har vært igjennom en slitsom periode. Vi jobber fortsatt med å få en trener på plass. Nå har vi Edmond her, i tillegg hjelper Thomas Wettergren til. Han har hjulpet oss mye før, og vi er glade for at han kan hjelpe oss nå mens vi mangler en trener. Han bor i Oslo, men heldigvis stiller han opp og hjelper til. Det er viktig med dyktige trenere som behersker alt. De må kunne trene barn og voksne, nybegynnere og viderekomne, sier lederen.

SMIL OG LATTER: Det var godt humør å spore overalt i tennishallen.

Stor aktivitet
Tennisklubben opplevde et oppsving i medlemstallet allerede i 2012, etter at de flyttet inn i de nye lokalene. Siden den gang har tennisinteressen vært økende, og i dag er medlemsantallet høyere enn noen gang. Det er god aktivitet hver eneste dag i tennishallen. Dette er Thorsen veldig glad for.
– I dag har vi 450 medlemmer. Om lag 260 voksne og 190 barn og unge. Det ser ut som om flere har fått øynene opp for hvilken flott sport tennis er, og at man slett ikke trenger å kunne noe som helst for å begynne å spille. De fleste av våre medlemmer er glade mosjonister. Det er de færreste som satser på tennis, selv om vi har noen juniorer mellom 13 – 16 år som er veldig aktive. Det er også noen talenter blant de aller yngste, som det skal bli spennende å følge utviklingen på, utdyper han.

Tennis for alle
De fire innendørsbanene er alle av mykt dekke, og Thorsen forteller at det var et bevisst valg, siden banene er for alle.
– Ja, vi har alle aldersgrupper her. Barn, unge og gamle. Vi legger til rette for at alle som vil, skal få spille tennis. Vi tilrettelegger kurs etter alles behov, uansett alder. I dag er det også mye enklere å komme i gang enn før. De aller yngste bruker en rød ball, som er litt større og har mindre sprett enn de vanlige tennisballene. Totalt sett er det fire typer baller, alt etter utøverens alder og nivå. Det er det samme når det gjelder racketer. I dag er alt utstyr tilpasset utøveren, slik var det ikke før, forklarer han.

Konkurransen om barna er stor. Det merker også tennisklubben, men Thorsen er glad for at de unge har så mange muligheter.
– At konkurransen er stor er det ingen tvil om. I Arendal er det mange idretter og aktiviteter de kan velge i. Fotball og håndball tiltrekker seg mange. Det gjør også turn og dans. Vi ønsker å gi et godt tilbud til alle som kommer her. Det er sjeldent at tennis er førsteidretten for barn. Sånn sett er det langt enklere å rekruttere voksne, og blant annet har vi begynt med nybegynnerkurs for pensjonister. Vi har flere par som spiller sammen, samt tidligere idrettsutøvere. Tennis er fin trim, og det er få skader forbundet med tennis, ikke minst på grunn av det myke baneunderlaget. Når man har passert førti, er det lett å pådra seg skader i håndball og fotball, men her på tennisbanen tåler de aller fleste mange timer, sier den engasjerte lederen.

EN SKIKKELIGE FOREHAND: Kan det være en kommende tennisstjerne her?

Tennis etter skoletid
Tennis etter skoletid er et populært tilbud. I dag finnes dette ved Hisøy, Roligheden og Birkenlund skole. Ved Hisøy og Roligheden er det henholdsvis 29 og 27 barn fra 1 – 4 klasse som er med på denne aktiviteten. På Birkenlund er det bare 5 elever.
– Dette er et tilbud vi er stolte av å kunne gi. Det er viktig å få barna ut i aktivitet, men akkurat når det gjelder Birkenlund fikk vi en uventet utfordring. Kommunen ga oss ikke lov til å markedsføre det til foreldre og elever, og det er mange som rett og slett ikke vet at tilbudet er der. Vi bruker mye penger på dette, og mener at vi holder en så lav pris som vi kan, derfor føles det litt urettferdig å bli motarbeidet av kommunen. Vi ønsker bare å kunne gi en fritidsaktivitet til barna. På de to andre skolene fungerer det utmerket. De SFO-ansatte er behjelpelige med å få de yngste på trening, og alt foregår i skolenes ballhaller, forklarer Thorsen.

Unge talenter og bredde
Arendal tennisklubb er først og fremst en breddeklubb. Det arrangeres interne klubbturneringer i et format som gjør at medlemmene møter hverandre etter nivå og ferdighet.
– Vi har fire eller fem slike turneringer i året, sier Thorsen. – I tillegg til et klubbmesterskap. Det viktigste er likevel at alle skal få spilt kamper på sitt nivå. Vi er en breddeklubb, selv om vi har noen unge medlemmer som er gode. Uansett er det viktig å presisere at dette er en sport for alle. Her vil du få den hjelpen du trenger selv om du aldri har tatt i en tennisracket, og vi gjør vårt ytterste for å tilpasse alles behov. Ønsker du å trene klokken ni om morgenen, får du det, og for et par år siden hadde vi en rullestolbruker som trente her. Vi føler at vi slår et slag for folkehelsen, og strekker oss langt for å kunne gi alle et tilbud, avslutter Thorsen.

Sorry. No data so far.