Annonse:
HÅNDBALLJENTER: Sørfjells 2005-jenter Er En God Gjeng Som Liker å Spille Håndball.
HÅNDBALLJENTER: Sørfjells 2005-jenter er en god gjeng som liker å spille håndball.

Allsidige idrettshaller i øst

Stueneshallen og flerbrukshallen ved Stuenes skole er to svært viktige haller for voksne og ungdom i region øst, som ønsker å drive med en eller annen aktivitet. I de to hallene foregår det noe for en hver smak.

Begge de to hallene eies av kommunen, og hvert år søker Idrettslaget Sørfjell om halltid. Timene fordeles deretter mellom de ulike aktivitetene. Christina Ellingsen, leder i håndballgruppa og trener for jenter-05, kan fortelle om to populære haller som stort sett alltid er i bruk.
– Vi fordeler halltiden så rettferdig vi kan. Vi er heldige at det ikke er så mange idrettslag som kniver om plassen. Bortsett fra Sørfjell, har Saltrød sportsklubb også halltid, sier hun.

HEKTISK AKTIVITET: Det var nok å ta tak i for alle som stilte opp denne ettermiddagen. F.v. Steinar Rasmussen, Christina Ellingsen og Ståle Sørbøe.

Mange ulike aktiviteter
Håndball står tradisjonelt sterkt i Sørfjell, og tolv årsklasser er representert med lag. Noen årsklasser har flere lag. De yngste barna som stiller lag er født i 2012. I tillegg har idrettslaget et damelag i 5. divisjon. Ellingen kan fortelle at damelaget spiller mest for gøy.
– Sørfjell er først og fremt en breddeklubb, og mottoet vårt er at alle skal med. Når det er sagt, har vi et godt jentelag i 2003-kullet. De hadde en god sesong i fjor, og har utmerket seg på flere cuper, sier hun.

I tillegg til håndballen, har Sørfjell flere tilbud. I hallen trenes det judo og volleyball, samt barneidrett for de aller minste. Friskis og Svettis har trening i flerbrukshallen to ganger i uka. Det samme har Saltrød sportsklubb, som driver med badminton og frisbee. Om vinteren spilles det også mye fotball i hallen. Ellingen liker at det skjer noe.
– I helgene er det kamper eller turneringer. 05-jentene hadde nylig sin første kamp. Da var det fullt liv i hallen. Det var gøy å se så mange folk, men den dagen det er mest liv i hallen er den felles avslutningen vi har for alle lagene, med stor premieutdeling, fra de minste til de største. Da er det kamper, premier, utmerkelser og fullt trøkk, forteller hun.

Ikke bare idrett
I fjor ble Stueneshallen renovert, og både fasade, lys og ventilasjonsanlegget fikk en fornyelse. Når avisen tar turen ut i hallen, er det full dugnadssjau. Sørfjell drives stort sett gjennom frivillige som trår til, men så er også hallene viktige for lokalmiljøet. I skoletiden benyttes begge hallene til kroppsøving, og så fort skolen er over, overtar de ulike idrettene, men Ellingsen ønsker seg likevel mer aktivitet.
– Det er fullt kjør fra morgen til kveld, og foruten idrett, arrangerer de ulike lagene sosiale aktiviteter, som filmkvelder eller overnatting i hallen. En gang i året er det loppemarked, av og til er det konserter og selv om det er noen år siden sist, var det ofte dansegallaer før. For noen år siden ble det arrangert åpen hall, en fritidsaktivitet for barn og ungdom. Voksne passet på, og ungdommene lagde egne aktiviteter og koste seg. Det var kjekt for ungdommen å ha en plass å henge. Det var et kjempeflott tilbud, og jeg håper at noen voksne kan ta tak i det igjen. Det er viktig at ungdommen har et godt tilbud i fritiden som ikke bare er idrett, poengterer hun.

SVETTE MENN: Det var en liten, men ivrig gjeng som spilte badminton i Stueneshallen. F.v. Andre Aabelvik og Espen Hansen.

Mange ildsjeler
Også ved Stuenes stadion er aktiviteten stor. Det gamle klubbhuset var svært forfallent, men nylig har det blitt tatt tak i. Sørfjell har en avtale med Arendal kommune om å benytte klubbhuset på Stuenes stadion, og Runo Nygård, leder i Sørfjell, forteller at det for tiden foregår en skikkelig dugnad der.
– Idrettslaget ønsker å bruke dette som et klubbhus nummer to. Den største aktiviteten foregår på Stuenes, og nå har vi fikset det opp utvendig. Alt er gjort på dugnad, med midler fra idrettslaget og kommunen. Innvendig har vi vasket alt ned og malt. Nå skal vi ordne dusjene og garderobene, samt ventilasjon. Det er en hard kjerne med ildsjeler som står bak, og Sørfjell er i vinden nå om dagen, og vi har over 600 medlemmer, sier Nygård fornøyd.

Badminton så svetten spruter
Saltrød sportsklubb har også halltid. Klubben har eksistert i 30 år, og det er badminton og frisbee som står i fokus blant medlemmene. Gjengen i sportsklubben har holdt på i en årrekke, og nå trener de to kvelder i uka. Andre Aabelvik, leder i badmintongruppa, forteller at de er en fast gjeng på 10-15 spillere, men at nye spillere er velkomne.
– Her spiller vi for gøy. Alle er velkomne. Vi trener tirsdager og søndager. Det er sosialt og morsomt, selv om det også er litt konkurranse innad i klubben. Det er ingen som liker å tape, og vi gir alt. Gjerne så svetten spruter, men noen serie er vi ikke med i, sier han.

Sorry. No data so far.