fbpx
skip to Main Content
PLASTFORSØPLING: Leder for året TV-aksjon i Agder, Anita Mørland, sammen med fylkesmann Stein Ytterdahl, som nå forbereder høstens innsamling.

TV-aksjonen mot plast i havet

TV-aksjonen 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Fylkesmann Stein A. Ytterdahl og TV-aksjonens Fylkesaksjonsleder Anita Mørland vil lede arbeidet med den årlige dugnaden i Agder. Årets aksjon har fått navnet: Et hav av muligheter

Aksjonsledelsen i Agder er i gang

Årets TV-aksjon går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Forsøplingen av verdenshavene er et voksende globalt problem som mer enn annet bidrar til å ødelegge liv i havet. Også lokalt er plastforsøplingen en stor utfordring.

Fylkesaksjonsleder i Agder Anita Mørland gleder seg til dette viktige arbeidet sammen med fantastiske frivillige, støttespillere og høsten bøssebærere.

Felles hav

– Den situasjonen vi opplever viser oss at vi er en menneskehet. Vi blir påminnet om at vi har en klode, en felles atmosfære og ett hav. Vi på Agder deltar på smittevern dugnaden på en utmerket måte. Til høsten kommer den årlige TV-aksjonen, og vi deltar også på en utmerket måte i den dugnaden, som i år har en så aktuell sak som å bekjempe plast i vårt felles hav, sier fylkesmann Stein A. Ytterdahl i en pressemelding.

Hele åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Gjennom årets TV-aksjon skal vi ta plasten ved rota. Dette er en livsviktig dugnad der vi alle kan bidra til å redusere plastforsøpling og redde verdenshavene forteller fylkesmann Ytterdahl videre.

Sørøst-Asia

En tredjedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket WWFs tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal TV-aksjonen redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig.

– Det er rørende å se hvordan hele Norges befolkning samles for en viktig sak én søndag i oktober. Kongefamilien, statsministeren, næringsliv, organisasjoner, trossamfunn og lokalsamfunn bidrar alle hver på sin måte i den store dugnaden. Det er dette som gjør TV-aksjonen så unik, sier TV-aksjonens

Fakta om TV-aksjonen NRK:

  • TV-aksjonen har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober.
  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon, og har totalt samlet inn mer enn ni milliarder kroner siden oppstarten for 45 år siden.
  • Hvert år besøker 100 000 bøssebærere 2,3 millioner hjem i Norge.
  • Mange millioner mennesker har fått et bedre liv takket være innsatsen til Norges befolkning i TV-aksjonen.
Back To Top