fbpx
skip to Main Content
ILDSJELER: Knut Fagermyr i Aust-Agder Turistforening hyller ildsjelene i foren ingen som står på fore å klargjøre hyttene eter korona-nedstengingen.

Turist-hyttene gjenåpnes

Daglig leder av Aust-Agder Turistforening, Dag Fagermyr, er jublende glad: Nå får han gjenåpnet turisthyttene etter korona-stengingen.  Med god hjelp av over 50 av foreningens ildsjeler som har vasket og utført smitteverntiltak.

– Alle våre fem overnattingshytter langs kysten og fire av fjellhyttene våre er åpnet, sier han.

Fjellhyttene som nå kan tas i bruk er Tjørnbråtsbu, Berdalsbu, Mjåvasshytta og Hengelstjønnloftet.

Reglene

Riktignok med en del restriksjoner, men som han sier, det er en begynnelse og vi er i gang igjen. De viktigste reglene er nå at kun grupper på fem personer av gangen kan overnatte, og hyttene må bookes på forhånd, enten til Den Norske Turistforeningen sentralt eller ved kontoret i Arendal. Og det må gå 72 timer mellom hvert bruk.

– Dett er regler vi er nødt til å følge, og jeg tror folk har stor forståelse for ordningene. Vi ser at bestillinger kommer inn, og allerede nå ha vi folk på vei til fjells som vil bruke hyttene våre, sier Fagermyr.

Dugnad

Dag Fagermyr er takknemlig og stolt over alle ildsjelen i foreningen:

– I løpet av helgen vi nå har bak oss, har mer enn 50 av medlemmene våre arbeidet dugnad med vasking og smitteverntiltak for å klargjøre hyttene både langs kysten og i fjellet til bruk. Denne dugnadsinnsatsen fortsetter også gjennom uken for å sette alle fjellhyttene våre på Austheien i stand til bruk, sier han.

Back To Top