fbpx
skip to Main Content
STUDENTER: Lasse Johansen og Nicolai Forslund Sæthre er to av studentene som har kjent på den unormale studietiden. FOTO: Torald B Kateraas

Studenttilværelse utenom det vanlige

Årets studenter har fått en tilværelse utenom normalen. Det hele startet med en optimisme blant befolkningen med lavere smittetall, og det kunne se ut som at fadderukene kunne gå sin gang, og det skulle bli en «normal» studiestart tross den pågående pandemien.

Dette endret seg fort i løpet av den første uka, og flere skoler rundt om i landet valgte å avlyse fadderukene i frykt for smittespredning. Nå skal det sies at mange studenter støttet beslutningene, men det var likevel med på å bidra til en veldig annerledes, ensom og usikker studiestart for mange rundt om i landet.

Online undervisning

Ettersom det har vært mye retningslinjer dette året har det meste av undervisning og eksamener foregått online. Det har ført til at mange studenter har blitt sittende på hybler og studentboliger rundt om i byene uten noe spesiell kontakt med andre, dette har bydd på utfordringer i forhold til gruppearbeids oppgaver, og har vært krevende for mange å finne nye bekjentskaper. De ulike forelesningene har gått over en tjeneste som heter «Zoom». «Zoom» er en tjeneste der det er mulig for flere mennesker å logge seg inn i samme «rom» for å snakke med hjelp av en chattefunksjon, eller med bruk av mikrofon og headsett. Det er også mulig for de ulike brukerne i rommet å dele skjerm med de andre i rommet.

Nett-studier

Lasse Johansen fra Hisøy var en av de studentene som valgte å gå for nett-studier i stedet for å søke seg inn på et universitet eller høyskole. Når Korona-pandemien var i sin start og det var klart for å søke på de ulike studiene som er tilgjengelig, mistenkte Lasse at dette kunne bli langvarig og valgte å gå for fulle nett-studier som kunne gjøres hjemmefra. Det valget er han fornøyd med i dag, og studiene i grafisk design på Noroff går bra, forteller Lasse Johansen.

STUNDEBOLIGER: Studentboligene til handelshøyskolen BI i Oslo. FOTO: Torald B Kateraas

Økonomi

Mange studenter har også opplevd å miste jobb eller har slitt med å finne jobb på grunn av den spesielle situasjonen vi er i. Det er nok ingen hemmelighet at den normale studenten i utgangspunktet har lite å rutte med, og dette har vært en stor utfordring i 2020 for flere. Hisøygutten Nicolai Forslund Sæthre er en av studentene som aktivt har søkt på ulike jobbstillinger uten hell.

Spesielt, men lærerikt

Selv om det har vært en spesiell studenttilværelse, klager verken Lasse eller Nicolai. De er enige om at det har ikke vært optimalt, men at det fremdeles har vært lærerikt og at man kan ikke gjøre noe annet en å se på det som en erfaring/ opplevelse. Det hjelper ingen å være negativt innstilt, så de har prøvd å se på det positive i det. Begge innrømmer at ulike online spill med mulighet for å spille sammen med venner har vært et godt tidsfordriv, og en måte å tilbringe tid med venner.

Back To Top