fbpx
skip to Main Content
NYTT KAPITTEL: Senkingen av den dansk/norske fregatten «Najaden» er gått over i historien som det mest dokumenterte og omtalte sjøslaget i Norge. Nå har Knut Frognes føyd et nytt interessant kapittel til historien ved å følge de sentrale personene i slaget gjennom deres liv.

Stor interesse for «Fiendtlige seil»

Lyngørfjorden kystkultursenter var fylt til siste plass så langt korona-reglene tillot det, da Knut Frognes og Gaveca Forlag lanserte boken «Fiendtlige seil».

Gjennom mange år har Knut Frognes samlet materiale knyttet til det store sjøslaget i Lyngør 6. juli 1812. Mandag, på årsdagen for slaget, presenterte han boken sin der han forteller om livsløpet til de meste aktuelle aktørene der det engelske linjeskipet «Dictator» senket den dansk/norske fregatten «Najaden».

For et svært interessert publikum i de rette maritime omgivelsen på kystkultursenteret, fortalte han levende om de aktuelle personene. Riktig nok er fortellingen i boken en historisk roman, men alt satt inn i faktiske og korrekte historiske hendelser. Og for å gi hovedpersonenes «liv», har forfatteren gått en lang vei, gjennom mange år i flerfoldig land for å finne ut mest mulig om personene han skriver om. Ja, han følger dem nærmest fra vugge til grav, slik at leserne får en unik kjennskap til både datidens sosiale kulturer og politiske handlinger og tenkemåter. Det er et voldsomt arkivmateriale Knut Frognes har vært gjennom, og som gir boken sen særdeles stor tyngde og dermed et nytt viktig kapittel i vær nyere historie.

TOK KAKA: Forfatter Knut Frognes «tok kaka» bokstavelig talt, da han mandag på årsdagen lanserte boken sin «Fiendtlige seil» om de mest aktuelle personene i Lyngørslaget 6. juli 1812. Fullt hus og stor interesse fra publikum.

Omvisning

I forbindelse med lanseringen var det også lagt opp til en spennende og interessant omvisning i samlingene av Tore Bjørn-Hansen, samlingers som bygger på Lingard Skuteminne. Her fikk deltakerne se en rekke skutemodeller og annet som knytter seg til foredraget som Frognes holdt, slik at lanseringen ga stor nærhet til denne den største militære krigshandlingen under napoleonskrigene på norsk jord.

GAVECA: Det var Gaveca Forlag i Arendal som sto for utgivelsen av «Fiendtlige seil», som forelegger Nils P. Vigerstøl orienterte om og ønsket velkommen til lanseringen på Lyngørfjorden Kystkultursenter mandag.

Sorry. No data so far.

Back To Top