fbpx
skip to Main Content
BILDEKUNSTNER OG PREST: Nils Kjell Bjelkemyr, Eydehavns-gutt, nå pensjonert sokneprest fra Brevik har med seg 40 av maleriene sine til Staubø Kultursenter.

Sommerutstilling på Staubø Kultursenter

Denne helgen har Staubø Kultursenter en av sommerens flotteste utstillinger. Det er Eydehavn-mannen Nils Kjell Bjelkemyr (73) som denne gangen gjester Staubø med sine malerier.

 

Nils Kjell har med seg førti av sine malerier som blir vil henge frem til søndag kveld. Bildene hans er mot det naturalistiske der inspirasjonen og motivene er hentet fra naturen. Han har fartet landet rundt med skisseblokk og lerret så en kan finne igjen motiver fra Lofoten i nord til Sørlandet. Sm ivrig friluftsmann har han også syklet mye rundt i norden, b.la  har han sammen med kona Torhild hatt tyve sykkelturer til Bornholm. Slik at vi finner et stort spekter naturbilder i hans arbeid.

Nils Kjell er gammel Eydehavnsgutt, født i 1947. Etter teologistudiene ble han ordinert til prest i Den norske Kirke i 1973, deretter var han ett år som feltprest i Bardufoss før han ble prest i Odda, i et typisk arbeidermiljø han kjente igjen i fra Eydehavn. Deretter gikk turen til Telemark, hvor han helt frem til pensjonsalderen var sokneprest i Eidanger og Brevik.

Nå som pensjonist har han virkelig kastet seg over pensler, fargetuber og lerret og han har en stor produksjon bak seg. Da han besøkte Eydehavn med bildene sine i fjor, kom det 200 besøkende som ville se bildene hans.

Nils Kjell har også fått antatt tre bilder på Telemarks-utstillinga.

Back To Top