fbpx
skip to Main Content

Pedalkraft ankommer Arendal

Pedalkraft- mer enn bare sykling, er en åpen nasjonal sykkelklubb i regi av frelsesarmeens rusomsorg, og i år fant en gruppe medlemmer ut at de hadde lyst til å sykle Nordkapp til Lindesnes. I dag kom de til Arendal og ble møtt med korps, tale fra ordføreren og applaus fra publikum.

Gruppen skulle opprinnelig ankommet Arendal 18:00 men ble noe forsinket og ankom derfor byen 19:50. Korps, ordfører og representanter fra frelsesarmeen sto støtt fra start og underholdte de som hadde oppmøtt med korpsmusikk og fortløpende informasjon om hvordan sykelistene lå an i løypa.

Pedalkraft

Hovedmålgruppen til pedalkraft er personer over 18 år som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus, bostedsløshet, psykiske lidelser, sosial isolasjon og/ eller andre store utfordringer i livet, men klubben er åpen for alle.

Blant klubbens medlemmer finner vi derfor også medlemmer og ansatte i Frelsesarmeen- og andre som rett og slett føler seg hjemme i miljøet og har lyst til å sykle sammen. Klubben koordinerer aktiviteter fra Harstad i nord til Lindesnes i Sør. Det arrangeres treninger lokalt, felles samlinger, sommercamp og turer.

Pedalkraft er en del av Frelsesarmeens satsing på ettervern gjennom fellesskap og aktivitet på samme måte som Gatefotball, Friskt Seilas og en rekke andre aktiviteter og tilbud. Kan vi gi mennesker et tilbud som gjør at de ikke får tilbakefall, betyr det ikke bare alt for den enkelte, det har også enorme positive samfunnsøkonomiske konsekvenser.

Noen får vi lov å følge hele veien fra de er i aktiv rus til de lever rusfrie liv i full jobb med egen bolig, familie og venner. Andre får liv med mindre rus i våre tiltak, eller omsorg akkurat der de er i sine liv. – hentet fra Frelsesarmeen sin nettside

 

KORPS: Korpset begynte å spille fra 18:00 og holdt publikum underholdt.
SYKLISTER: Her kommer gruppen syklende ned by-bakken.
SAM EYDES PLASS

Back To Top