Annonse:
UNØDVENDIG: Kjøpmann Flemming Kristiansen På Meny Krøgenes Frykter Ikke Større Konkurranse, Men Han Synes Likevel Det Er Unødvendig Med Flere Dagligvarebutikker På Området.
UNØDVENDIG: Kjøpmann Flemming Kristiansen på Meny Krøgenes frykter ikke større konkurranse, men han synes likevel det er unødvendig med flere dagligvarebutikker på området.

Menysjef reagerer på nyetablering på Krøgenes: – Det popper opp med butikker, men vi blir ikke flere mennesker

I forrige uke åpna Kiwi dørene til en flunka ny butikk på Krøgenes, midt mellom Rema 1000 og Meny. Det har skapt reaksjoner i både positiv og negativ retning.

Mens kjøpmannen på Rema 1000 ønsker ny Kiwi-butikk velkommen, er butikksjefen på Meny litt mer skeptisk.  Flemming Kristiansansen synes ikke noe om å få enda en konkurrent i området, men han frykter ikke store tap av den grunn.

Unødvendig
– Jeg synes mest at det er litt unødvendig med enda en matbutikk. Arendal er en av de kommunene med flest dagligvarebutikker i forhold til innbyggertall, vi trenger ikke flere. Det popper opp nye butikker i Arendal, men vi vi blir jo ikke flere innbyggere. Kiwi blir en konkurrent fordi de ligger rett ved siden av oss, nesten vegg i vegg, og kundene vil få større valgmuligheter uten at de nødvendigvis vil få bedre tilbud. Vi vil nok tape noe, men ikke mye. Jeg innrømmer at det er litt irriterende, men jeg ikke redd for at det vil få store konsekvenser for oss. Vi er en annen type butikk med større fokus på kvalitet, ferskvare, eget bakeri og flere ansatte, presiserer han idet avisa tar turen innom butikken.
Den danske kjøpmannen mener at selv om det blir flere butikker, blir det ikke større utvalg eller flere tilbud. Han kjøper heller ikke argumentene om at fremtidig vekst kan forsvare utvidelsen av dagligvarehandel på området.
– I stedet for ny dagligvarebutikk burde det heller ha kommet en hvitevarebutikk eller lignende her. Nå blir jo folk tvunget opp til Myrene og Stoa for å handle vaskemaskiner og kjøleskap. Og selv om det er planer om bygging av boliger og bryggeby, så er det ikke plass til å bygge ut mer her på næringsområdet slik jeg ser det. Parkeringsområdet kan vi ikke ta av, den er det stort behov for, særlig om sommeren når handelen pågår for fullt her, understreker han bestemt.

STOLT: Meny Krøgenes lager hjemmelaget mat fra bunnen etter kjøpmannens egne oppskrifter. Her viser Kristiansen fram leverpostei og ribberull.

– Noen vil tape
Selv om han er en smule irritert over å få en konkurrerende butikk til nabo, lar han ikke det ødelegge verken humøret eller videre satsning i Meny. Han har tro på at de kundene som bruker Meny fortsatt vil være trofaste og mener det er store forskjeller mellom billigkjedene og Meny.
– Prisforskjellene er likevel ikke så store som mange vil ha det til. Her har du også mulighet til å handle ganske rimelig med firstpriceprodukter i tillegg til at vi ofte kjører tilbud på større mengder til en rimeligere kilopris på for eksempel kylling og kjøttdeig for å nevne noe. Prisforskjellen totalt ligger kanskje på fem-seks prosent høyre enn billigkjedene, ikke over ti prosent som blant annet VG-testene tilsier, påstår han.
Om alle de tre dagligvarebutikkene på Krøgenes klarer å overleve gjenstår å se. Kjøpmannen på Meny er skråsikker i sin sak om at det uansett kommer til å gå ut over noen.
– Noen vil tape tror jeg, vi har jo Rema 1000 her, så er det Kiwi på Saltrød og Extra på Tromøy, det er klart det vil gå ut over noen, sier han.

Prestisjetung kåring
Menybutikken på Krøgenes seiler i medvind, helt uavhengig av lokal butikkrig. Denne måneden ble butikken kåret til den beste butikken i Aust- og Vest-Agder av kjeden. Kristiansen er naturlig nok strålende fornøyd med resultatet, og han mener at det slettes ikke er noen tilfeldighet at butikken hevder seg helt i toppen.
– Vi satser stort på god service, en ryddig butikk og god kvalitet. I tillegg så har vi mange egne oppskrifter i ferskvaredisken, vi lager blant annet leverpostei på min egen oppskrift som jeg har tatt med meg fra Danmark. Jeg er utdanna slakter og kokk, og har mye av det du får kjøpt av ferskvare hos oss er mine oppskrifter, sier Kristiansen på klingende dansk.
Han presiserer at han til enhver tid jobber for å tilfredsstille kundene i butikken, og at han streber mot å være best, ikke bare på Sørlandet, men også på landsbasis.
– Kundene er våre gjester, og de tar vi godt vare på, det er viktig at alle som kommer hit føler seg velkommen og får den hjelpa de trenger. Vi skal være best på kundeservice. Det er viktig å være best, og jeg er en type som hater å tape, uansett hva det gjelder, smiler han og fortsetter:
– Nå er vi den beste menybutikken i Aust- og Vest-Agder, det er vi stolte av. I januar skal landets beste menybutikk kåres, og tidligere denne uka var juryen innom for å se på vår butikk, og det blir spennende å se hvordan det går. Det er som oftest butikker i Oslo-området som vinner, men det hadde jo vært veldig moro hvis vi kunne hevde oss helt i toppen, det er et mål, sier den målbevisste forretningsdriveren.

NØYE: Flemming følger nøye med når ferskvaresjef, Jarle Hellan (t.h), skjærer opp ribberull etter egen oppskrift.

Netthandel  
Fra juni i år kunne Meny på Krøgenes tilby netthandel som den eneste butikken i Arendal. Kristiansen forteller at det er en jevn økning av mennesker som velger å handle på nett og samtidig få varene levert hjem på døra. Ifølge butikkmannen er det stort sett folk i 40-åra som benytter seg av tilbudet.
– Vi ligger godt over snittet med netthandel med tanke på at vi er i en oppstartfase, og det synes jeg er bra, særlig med tanke på at Sørlendinger er kjent for å være litt trege. Kundene kan velge om de vil ha varene levert hjem på døra eller om de vil hente ferdig pakka varer på butikken. Du kan også handle øl på nett, men da må du handle og få varene levert før alkoholsalget stenger, og vi krever legitimasjon ved levering av øl og tobakk, akkurat som når du handler i kassa, sier kjøpmannen.

– Hvor mye koster det ekstra med utkjøring når du handler på nett?

– Det koster ikke noe ekstra for utkjøring, men vi tar betalt for plukking av varer. Handler du for over tusen kroner tar vi 59 kroner for plukk, og handler du under tusenlappen tar vi 89 kroner for plukk. Vi kjører ut varer i en radius på 15 kilometer, sier den dedikerte kjøpmannen før han haster videre til nye oppdrag i butikken.

Sorry. No data so far.