fbpx
skip to Main Content
PUBLIKUMSØNSKER: Sjøfart og arkeologi er blant publikumsønsker for utstillinger på Kuben, forteller Hilde Jomaas, leder av museums- og formidlingsavdelingen

Kubens ønskeliste om ny utstilling

Tidligere i år gikk Kuben, Aust-Agder museum og arkiv, ut og ba om innspill til den kommende utstillingen fra 2021 til ot 2025. Sjøfart og arkeologi synes mest ønsket.

– Bakgrunnen for at vi gikk ut med henstillingen om å sende oss ønsker, er at vi rett og slett ville finne ut av hva folk ønsket å se på museet her. Og vi har fått inn en del ønsker, men det er jo slik at det stort sett er «hver mann sin mening», sier Hilde Jomaas, leder av museums- og formidlingsavdelingen.

Sjøfart og geologi

Det er likevel to områder som utmerker seg, det er sjøfart og arkeologi. Men også tekstil peker seg ut.

– Når det gjelder arkeologi, så er denne allerede under planlegging som såkalt permanent utstilling. Det betyr at den vil være åpen i 10 til 15 år. Og dette er en utstilling som vi her på museet virkelig gleder oss til å vise fram, for Arendal har faktisk den største arkeologiske samlingen mellom Oslo og Stavanger, sier Jomaas. Hun håper at arkeologiutstillingen kan åpnes i 2022.

Tekstil

Når det gjelder tekstil, så finner hun det vanskelig å lage en utstilling som skal gå over flere år:

– Når det gjelder tekstil så snakker vi om gjenstander som er svært skjøre. Ved langvarige utstillinger er vi redd for skader på så skjørt materiale. Derfor håper vi å kunne få til en utstilling av kortere varighet for tekstiler, sier hun.

Digital formidling

Etter at Kuben måtte stenge dørene av fare for korona smitte, har de satset sterkt på formidling via digitale plattformer.

– Blant annet har vi nå tre blogger på forskjellige plattformer, og i alt har våre digitale formidlinger tredoblet seg i denne tiden. Det gjør at vi kommer til å arbeide med digitale formidleringer også i tiden etter korona, sier hun.

– Når antar du at Kuben igjen kan ta imot besøk?

– Vi håper at vi kan gjenåpne i sommer, men det vet vi ikke noe om nå. Vi følger de rådene, anbefalinger og retningslinjer ellers som kommer fra regjeringen – imens får vi bare håpe, sier lederen for museums og formidlingsavdelingen til Arendals Tidende.

Back To Top