Annonse:
BEKLAGET: Ap-politiker Og Leder Av Oppvekstkomitéen I Arendal, Gjermund O. Bjørndahl Beklaget Personangrep Overfor Bystyret. Foto: Esben Holm Eskelund
BEKLAGET: Ap-politiker og leder av oppvekstkomitéen i Arendal, Gjermund O. Bjørndahl beklaget personangrep overfor bystyret. Foto: Esben Holm Eskelund

–Jeg beklager at jeg har gått over den streken

Ap-politiker Gjermund Orrego Bjørndahl la seg langflat for bystyret i Arendal.

Selvransakelsen fra bystyrerepresentanten fant sted i debatten om innføring av et beredskapsteam mot mobbing i kommunens skoler i bystyret torsdag. Bjørndahl har i det siste fått kritikk etter å ha kommet med det som oppfattes av mange som personangrep i sosiale medier.

–Gjør noe med meg
Han innledet med at det er et godt fremskritt mot mobbing at skoleledere, lærere og elever får en mulig til å kunne melde inn saker om mobbing. Deretter ble han personlig.
–Når jeg i flere uttalelser fra politikerkolleger blir beskyldt for å være en som driver med mobbing går det ganske hardt inn på meg, sa han.
Han viste til at han som lærer jobber hver dag med å få elever til å trives og privat med å ivareta interessene til enslige, mindreårige asylsøkere. I media og Facebook har han kommet med kraftige og harde ord.
–For noen oppfattes det som for harde ord. Jeg beklager ordbruken som har gått utover enkeltpersoner. Jeg beklager at jeg har gått over den streken, sa han.

Fortsatt krass
Han lovet imidlertid fortsatt krasse uttalelser både skriftlig og muntlig, rett og slett fordi det i blant er nødvending.
–Det skal aldri gå utover enkeltpersoner. Vi skal ha nulltoleranse mot mobbing, sa han.
Fremskrittspartiets Torbjørn Nilsen takket Bjørndahl for beklagelsen fra talerstolen.
–Takk Gjermund, det var voksent å gå opp å beklage. Det har vært sterke angrep, sa han.
Høyres Geir Fredrik Sissener aksepterte beklagelsen, selv om det ikke har gått utover han.
–Den beklagelsen aksepterer jeg på stedet. Ikke det at det går utover meg, men vi er alle forbilder, minnet han om.

Modig
Benedikte Nilsen (H) synes også det sto stil over Bjørndahls selvransakelse i full offentlighet.
–Gjermund, jeg synes det er utrolig modig det som du gjør nå, men du er også modig når du sier det du sier. Takk, sa hun.
Kai Olav Fredriksen fra Miljøpartiet De Grønne kommenterte også beklagelsen fra Bjørndahl.
–Det er modig gjort at man tar ansvar når en har gått over streken, sa MDG-representanten.