fbpx
skip to Main Content
arkivfoto

Innfører beredskap på Sørlandets sykehus

Sørlandet sykehus HF frykter at koronasmitten vil føre til at mange vil ha behov for innleggelse og iverksetter nå umiddelbart full beredskap og besøksbegrensing på hele sykehuset.

– Vi kan snart komme i en situasjon der koronasmitten når ut til deler av befolkningen som vil ha behov for sykehusinnleggelse. Dette vil kunne skje samtidig med at flere av våre medarbeidere har hjemmekarantene eller selv er smittet. Summen av dette gjør at vi nå innfører såkalt grønn beredskap ved Sørlandet sykehus HF, sier administrerende direktør ved Sørlandet sykehus, Nina Mevold, i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Dette innebærer at foretaket organiserer en beredskapsorganisasjon som konstant overvåker situasjonen og iverksetter nødvendige tiltak fortløpende for å sikre driften av sykehuset i en spesielt krevende situasjon.
– Vi skal drifte sykehus i en tid med ekstra belastning på alle deler av virksomheten. Det fordrer at vi setter organisasjonen på en annen måte enn vi gjør ved normal drift, sier Mevold.

Tiltak som iverksettes umiddelbart er besøksbegrensning på hele sykehuset og oppfordring til å unngå håndhilsing og klemming.
– På lengre sikt vil vi nok måtte vurdere hvilke behandlinger vi eventuelt må utsette. Øyeblikkelig hjelp vil ikke bli berørt, forsikrer Mevold.

Back To Top