fbpx
skip to Main Content
LANGBRYGGA: Her finner man mange av Arendals utesteder. FOTO: Torald B Kateraas

Har troa på sommersesongen

Restaurantdørene i Arendal sentrum har vært stengt lenge, men nå begynner byen å åpne mer og mer for hver dag som går. Restaurantene har fått mange regler og forholde seg til, men er likevel optimistiske på at sommeren kan bli redningen.

Da dørene først åpna igjen var det vanskelig siden reglene blei tolka forskjellig, men nå har kommuneoverlegen vært med på å klargjøre retningslinjene, noe som har gjort det betraktelig mye lettere.

Bli sittende

Ifølge restriksjonene fra kommunen må gjestene bli sittende med bordet, forteller Sigmund Rose på Castelle i Arendal sentrum. Tidligere har det vært vanlig at baren har vært et naturlig møtepunkt for gjestene, men de nye retningslinjene gjør at de må bli ved bordet. Man får heller ikke bruke felles tilbehør som ketchup, sennep, salt og pepper.

CASTELLE: Bar og restaurant. FOTO: Torald B Kateraas

God sesong

Restauranter og barer i sentrum har troa på at sommersesongen kommer til å bli bra selv om det ble en treig start på året med corona-utbruddet. Mange permitterte ansatte er tilbake, men er fremdeles noe tid igjen før alle er i jobb. Likevel er restaurantene optimistiske på en god sommersesong med mange besøkende.

Det kan se ut som at Norges-ferie er det store i år, og Sørlandet er en svært aktuell destinasjon for mange. Så med å følge retningslinjene fra FHI så ser det ut til å bli en god sesong. Lille andevinge i Arendal sentrum merker allerede at gjestene begynner å komme tilbake, og at de har vært dypt savnet.

– Vi får mange tilbakemeldinger på at det er så hyggelig at vi endelig har åpna igjen, og kanskje spesielt at lørdagsjazzen er tilbake som normalt, sier Janne Jensen på Lille Andevinge til Arendals Tidende.

LILLE ANDEVINGE: Inngangspartiet til Lille Andevinge. FOTO: Torald B Kateraas

Normalen

Når man tar en tur rundt i sentrum så ser man at det er mange tomme plasser som normalt ville vært tatt. Likevel for hver dag som går kommer flere og flere mennesker ut på byen igjen, og etter 1. Juni får de forskjellige utestedene som ikke serverer mat også holde åpent.

MADAMMEN: Uteserveringen på madammen. FOTO: Torald B Kateraas
Back To Top