fbpx
skip to Main Content
FAR OG SØNN: Johannes Nannestad og Bård Nannestad er nå aktuelle med boka «Oslo eventyr Vol 2». FOTO: Torald B Kateraas

Far og sønn med eventyr fra hovedstaden

Arendalittene Bård Nannestad og Johannes Nannestad er nå aktuelle med boka «Oslo eventyr Vol 2». Boka er en samling av personlige og skjønnlitterære fortellinger om Oslo, og er et felles prosjekt mellom 20 ulike forfattere. Overskuddet fra boka går til å bidra i Skamløst nettverk sitt arbeid for vanskeligstilte ungdom, unge voksne og tidligere straffedømte.

Bård Nannestad har tidligere gitt ut tre bøker og gjort seg bemerka i bokverden. Han vant Sørlandets litteraturpris i 2013 for sin debutbok «Da Henrik Hunsten kom hjem», og har siden den gangen skrevet bøkene «Mannen som elsket livet», «Oslo eventyr, Vol 1» og er nå aktuell med «Oslo eventyr Vol 2». Men denne gangen er det flere forfattere med på laget, inkludert sønnen Johannes Nannestad.

Johannes Nannestad

Johannes er godt kjent med kreativt arbeid, og har jobbet med film og foto i 5 år. Han er blant annet aktuell i medie-kollektivet Ladnera48, og jobba på prosjekter som albumet «Dårlig tid» og musikkvideoen til låten «Førsteplass». Han studerer for øyeblikket film og TV på westerdals i Oslo. Det å fortelle og forme en historie er ikke noe nytt for den unge arendalitten. Men under Korona-pandemien fant han interesse for å skrive og fortelle en historie gjennom å bruke ord på det han ønsket å uttrykke. Det startet med å sitte for seg selv og skrive, der han kunne skrive om ting fra sitt eget liv, men også ulike skjønnlitterære fortellinger han diktet opp. Ettersom interessen for det å skrive bare ble større, endte det med at han en dag kom hjem til Bård og sa han ønsket å være med på «Oslo eventyr Vol 2».

BOKDEBUTANT: For Johannes er dette første bok han er med å skrive. FOTO: Endre Gjendem

Samarbeidet

Da Johannes fortalte at han ønsket og være med for å skrive «Oslo eventyr Vol 2» var Bård i s begynnelsen skeptisk til dette. Men det endte med at Johannes fikk være med på prosjektet, og begge syns det har vært en lærerik og morsom opplevelse. Men ettersom at Bård har hatt en redaktør rolle i tillegg til å være forfatter så har det til tider vært vanskelig å være objektiv rundt sønnens arbeid, og de har gått flere runder rundt manuset før begge kunne si seg fornøyde. Her har også Christian Réne Wold vært til god hjelp. Christian er medredaktør og en av forfatterne på prosjektet og driver forlaget Skamløst forlag, som boka blir utgitt på.

Skamløst nettverk

Alt av overskuddet fra salget av boka går til å bidra i skamløst nettverk sitt arbeid for vanskeligstilte ungdom/ unge voksne, tidligere straffedømte og andre som har falt utenfor systemet. Skamløst er basert på et privat initiativ av Christian og fungerer som et forebyggende og ettervernskapende nettverk for overnevnte.

REDAKTØRENE: Bård Nannestad og Christian Réne Wold er ansvarlige redaktører for boka. FOTO: Johannes Nannestad
Back To Top