fbpx
skip to Main Content
Åshild Bruun-Gundersen. Foto: Arkiv.

Åshild takker ja til ny stortingsperiode

Fakta: Åshild Bruun-Gundersen. Foto: Frp.

Fremskrittspartiets Åshild Bruun-Gundersen tar gjenvalg ved kommende stortingsperiode. Hun hadde svarfrist til nominasjonskomiteen til etter Stortingets behandling av bioteknologiloven.

Hun har nå sendt følgende svar til nominasjonskomiteen i partiet:
Det har vært en stor ære å få lov å representere Aust-Agder FrP på Stortinget. Jeg har fått deltatt i krevende forhandlinger og vært med på viktige gjennomslag for FrP. Som FrPs helsepolitiske talsperson har jeg vært med på å gi enkeltmennesker mer frihet, bedret de eldres hverdag og gjort det lettere for privat helseindustri å etablere seg i Norge.

Da jeg stilte meg disponibel for å bli Aust-Agder FrPs stortingskandidat i 2017, varslet jeg at min viktigste sak var å sikre en enklere hverdag for barnefamilier. Det er det fortsatt.

Jeg har fått møte mange flotte mennesker som trenger hjelp for å kunne oppfylle drømmen sin om å barn. Familier som er bærere av arvelig og alvorlig sykdom som ikke lykkes å bære frem barn som overlever svangerskapet. Unge kvinner som rammes av kreft og får ødelagt fertiliteten sin. Familier som ikke klare å få egne barn, fordi et rigid regelverk hindrer dem i det. Det har gitt sterkt inntrykk på
meg.

Derfor har jeg lagt ned enormt mye arbeid for å få endret bioteknologiloven. En lov som ikke har vært endret på 16 år og som var overmoden for moderniseringer. Jeg har jobbet for å la gravide kvinner få bedre tilgang til informasjon om sitt eget svangerskap tidlig og med bruk av de mest  skånsomme metodene som finnes. At kvinner som blir rammet av kreft kan få lov å fryse ned egne egg, slik at drømmen om å stifte egen familie etter endt behandling ikke også blir knust. At familier som er ufrivillig barnløse får tryggere og bedre tilbud. I går ble det avklart at flertallet på Stortinget støttet samtlige av forslagene jeg hadde fremforhandlet.

Dette var min store hjertesak. Gjennomslaget i Bioteknologiloven var for meg helt avgjørende for at jeg kjenner på en fornyet motivasjon. Jeg er utrolig rørt over den enormt positive responsen jeg har
fått fra lokallag, enkeltpersoner, og baklandet mitt gjennom denne prosessen og da resultatet ble klart. Det kjennes virkelig godt.

GJENVALG: – Dersom Aust-Agder FrP ønsker at jeg skal fortsette å være partiets kandidat ved Stortingsvalget 2021, så stiller jeg meg disponibel til det.

Sorry. No data so far.

Back To Top