fbpx
skip to Main Content
ILLUSTRASJONSFOTO. Foto: Torald B Kateraas

Arendalsuka 2020 avlyst

Det var ingen vei utenom – Arendalsuka måtte avlyses. Nå arbeides det med å legge partilederdebatten til Arendal for å holde kontinuiteten og interessen oppe. Arendalsuka er blitt en institusjon, som neste år kan markere 10 års jubileum.

– Det er en vanskelig beslutning, men helse kommer alltid først, sier rådets leder Robert Cornels Nordli i en pressemelding.

Faglig råd

Arendalsuka har tatt avgjørelsen sammen med smittevernoverlege i Arendal kommune, Preben Aavitsland. Aavitsland viser til ansvaret alle har for å hindre smittespredning i tiden fremover:

  • I månedene som kommer vil det fortsatt være viktig å holde smitten under kontroll. Selv om regjeringen skulle oppheve forbudet mot arrangementer, vil lokale arrangører være nødt til å gjennomføre risikovurderinger fremover. Arendalsuka har mange tilreisende fra hele landet og samler flere tusen deltakere hver dag, også personer som er i risikogruppene. Folk møtes ansikt til ansikt, ofte i små lokaler. Som følge av dette er min klare vurdering at Arendalsuka 2020 ikke lar seg gjennomføre, heter hans uttalelse i pressemelingen.

Arendalsukas magi

Robert Cornels Nordli begrunner avgjørelsen slik:

  • Kommuneoverlegens budskap er veldig klart. Arendalsukas viktigste formål er å være en møteplass for samtale og debatt. Magien under Arendalsuka skjer når vi møtes. På en båt i Pollen, på en kafé i sentrum eller på en tur i gatene. Vår vurdering er derfor at en digital versjon av Arendalsuka ikke vil gi den samme opplevelsen.

Programmet

Beslutningen støttes av leder for hovedprogramkomiteen, Harald Stanghelle:

  • Vi er veldig lei oss for de ulempene avlysningen får for arrangører, deltakere og samarbeidspartnere, og ikke minst for de konsekvenser det får for Arendal by og næringsliv. Arendalsuka er viktig for næringslivet i sentrum.

Partilederdebatten

NRKs partilederdebatt har siden oppstarten vært et helt sentralt innslag under Arendalsuka. I samarbeid med NRK arbeider Arendalsuka for at partilederdebatten likevel kan sendes som planlagt fra Arendal i 2020. Dessuten ser NRK og Arendalsuka frem til å fortsette samarbeidet om partilederdebatten også i det viktige valgåret 2021.

Back To Top