fbpx
skip to Main Content
ÅPNING: Fylkesordfører Arne Thomassen åpner utstillingen på frigjøringsdagen 8. mai på Evje. Utstillingen er satt søkelys på glede og vier fredsmotiver fra alle kommunene på Agder.

75-års jubileumsutstilling

Som en markering av at der i år er 75 år siden frigjøringsdagene har Vest-Agder-museet, Aust-Agder museum og Interkommunalt arkiv i Vest-Agder gått sammen om å markere det nye Agder.

Markeringen er en digital fotoutstilling med bilder fra maidagene 1945. I utgangspunktet skulle dette vært en vandreutstilling som skulle vises i alle kommunene på Agder, men som nå grunnet koronakisen, har blitt en digital utstilling.

Utstillingen viser bilder fra frigjøringsdagene fra hver kommune i Agder. I et utvalg av bilder har museene valgt å sette søkelys på glede. Den fem år lange tyske okkupasjonen var noe de fleste nordmenn kjente tett på kroppen. Den var tyngende og allestedsnærværende. Det er i denne konteksten man må forstå gleden som brøt ut maidagene 1945 da det ble kjent at den tyske okkupasjonsmakten hadde kapitulert betingelsesløst.

Utstillingen vil bli tilgjengelig på frigjøringsdagen 8. mai kl 13.30 da finner samtidig den offisielle åpningen av utstillingen sted på Forsvarsmuseet på Evjemoen.

Sorry. No data so far.

Back To Top