fbpx
Annonse:
Guri Gabriella Hagen: Fra BI Studerer For Tiden Internasjonal Politikk Og økonomi I Frankrike. Hun Vil Utover året Kommer Med Små Aktuelle Innspill Fra Verdensarenaen Med Lokalt Skråblikk.
Guri Gabriella Hagen: Fra BI studerer for tiden internasjonal politikk og økonomi i Frankrike. Hun vil utover året kommer med små aktuelle innspill fra verdensarenaen med lokalt skråblikk.

Verdensøkonomien

Utsiktene for verdens­økonomien var mørke ifølge IMFs projeksjoner i sommer, og den globale økonomien falt drastisk i andre kvartal av 2020 som følge av en verden i lockdown. Nå ser det derimot ut som at de globale tiltakene har funket, og utsiktene bedrer seg stadig.

Det internasjonale pengefondet, IMF, forventer at resesjonen vi befinner oss i blir den verste siden depresjonen. Krisen kan koste verden over 90 tusen milliarder kroner i tapt økonomisk vekst. Likevel har økonomien hentet seg inn fortere enn forventet, og til tross for de økende restrik­sjonene etter sommeren ventes veksten å komme tilbake gradvis allerede neste år.

Dette er mye grunnet en ekstraordinær penge­politikk med støtteordninger og krisepakker, som har opprett­holdt pengeflyten og sørget for at millioner av selskaper har overlevd de uventede økonomiske tapene.

En kommende vaksine og økende erfaring med restrik­sjoner vil kunne lysne utsiktene de kommende månedene. Ifølge IMF, blir det likevel en «lang, fluktuerende og usikker» global, økonomisk gjenhenting, og en historisk resesjon.