fbpx
skip to Main Content
Foto: Anne-Karin Aslesen
Foto: Anne-Karin Aslesen

En vanlig dag på Hove

En vanlig dag på Hove på en vanlig onsdag i juni.

Å sitte på stranda og ikke ha en eneste forventning er en god følelse. Mens jeg sitter der der og skuer kommer det en glad og sprek mann slentrende mot meg full av forventninger og glede i ansiktet.
– Hei Benedikte, jeg er lærer på Sandum, sier han.
– Hei, sier jeg.
– Du skjønner, jeg er så glad, spent og lei meg i dag, sier læreren.
– Å? svarer jeg.
–Ja, du skjønner jeg er lei meg for jeg skal slutte, eller alle slutter. Du skjønner noen har bestemt at det skal mye mer fag inn i skolen og kidza mine er ikke klare for fag. Nå har de bare bestemt det så nå slutter vi …
Huff, tenker jeg. Hva skjer, hvem har bestemt og hvorfor?
Videre sier læreren at vedkommende er så spent på om noen kommer til båtturen i dag. En vet jo aldri .

Jeg ble sittende å se på disse lærerne som ordnet i stand. De bar fra bilen til båten med lette skritt mens de småpratet til de andre småbarna på stranda. Og plutselig begynte det å skje  – det kom unge mennesker, mange unge mennesker i arbeidsklær og håndverkerklær. Det kom små unge familier med spedbarn på armen og det kom bare flere og flere. Og alle med høyt heva hode stolte, glade og levende med latter og humørspredende kommentarer. Lærerne hoppet ut av båten. De klemte hverandre og strålte til hverandre.

Hvilken opplevelse!

Og hvilken opplevelse å få oppleve så mange hverdagshelter samlet på et sted, og å se alle de suksesshistoriene samlet på en plass!

Kjære lærere på Sandum skole, for en fantastisk jobb dere gjør ! Dere må ha sett barna på en fantastisk måte,  for noe mer kjærlighet og gjensynsglede på en reunionsamling har jeg aldri sett. Og gleden av å se så mange unge skattebetalere i arbeidsklær med barnet på armen og kona i den andre hånden er stor. Å møte mennesker der de er i den fasen de er i har dere lykkes med.

Takk for en rørende opplevelse på en helt vanlig onsdag i juni og takk for at dere gjør en forskjell hver eneste dag. Jeg håper veien videre blir god med de fantastiske ressursene vi har på Sandum. Takk for den fantastiske jobben dere gjør! Alle mennesker er like mye verd. Det gjelder å finne talentet. Der er dere rollemodeller.

Benedikte Nilsen
Høyre

Back To Top