fbpx
Annonse:
Linda ChristensenKulturredaktør
Linda ChristensenKulturredaktør

Valgets kvaler…

De fleste er ferdig med sommerferien, og vi er på full fart inn en periode der kommunevalg står i fokus. Forhåndsstemmingen er i gang, og vi i redaksjonen merker allerede nå at både politikere og velgerne har lagt inn et ekstra gir. Leserinnleggene strømmer på, og vi har fra og med denne uka utvidet plassen slik at flest mulig kommer til orde.

Det er imidlertid ikke bare valgkamp-hanene det koker for i denne tiden. Det koker også litt i toppen for grunneiere i forbindelse med den nye tilførselsveien fra Longum til Krøgenes. Det faller ikke i god jord at den nye E18 er planlagt gjennom eiendommen til blant annet Inger Johanne Heiland Amundsen, og hun har nektet å skrive under på papirer som skal gi tillatelse til å sette i gang arbeidet. Statens Vegvesen har nå satt hardt mot hardt, og dersom hun og de fire andre grunneierne ikke signerer, går saken videre til namsmannen for tvangsgjennomføring. I denne utgaven kan du lese om hvordan grunneieren mener hun har blitt utsatt for grov maktmisbruk av lovens tjenestemenn.

Interessegruppen «Bevar Arendal bymark» har også nok å tenke på i disse valgkamptider. De har gjentatte ganger rettet kritikk mot trasévalget for tilførselsveien, som vil gå gjennom bymarka. Nylig sendte de inn ny klage, etter først å ha fått avslag i desember, til Sivilombudsmannen. De klaget på fylkesmannen i Aust-Agders vedtak om at bystyrets godkjenning av reguleringsplanen i mai i fjor, ikke var gjort etter boka, og har bedt om ny gjennomgang. Sivilombudsmannen har nok en gang konkludert med at det ikke er tilstrekkelig grunn til å sette fylkesmannens avgjørelser i tvil, og saken er på stedet hvil. At dette kommer til å bli en heftig debattsak i oppkjøringen til valget er det vel liten tvil om. Om politikerne går i samme felle som i Barbu-saken og lar seg velge på bakgrunn av løfter om å rydde opp og redde bymarka, gjenstår å se.

Før vi går inn i den travleste tiden av valgperioden, skal vi først gjennom en uke med politiske gater i sentrum. Onsdag går startskuddet for årets Arendalsuke, og lider du av valgets kvaler, får du her anledning til å snakke med politikerne fra alle partier. Om du blir klokere av det, kan vi ikke love. Vi ønsker alle velgerne lykke til med å bestemme seg.