fbpx
Annonse:

Ulikhet

Arbeiderpartiet tror på et samfunn med små forskjeller og store muligheter. Vi tror at vi skaper det beste samfunnet sammen. Et samfunn med små forskjeller er en framtid der alle er med, og alle blir sett. Folk i Norge gjør sitt beste hver eneste dag, mens regjeringa i dag ikke gjør sitt beste for folk i Norge. Etter 6 år med Frp og Høyre er resultatet her: de med mest får enda mer, mens de med minst får mindre.

Resultatet etter 6 år med høyrepolitikk er at forskjellen mellom folk vokser fortere enn noen gang før. For første gang i historien er ikke Norge lenger et likhetssamfunn.

Stadig flere må planlegge livene sine til hver minste detalj for å få endene til å møtes. Folk gjør sitt beste for å få ting til å gå rundt, men FrP og Høyre har andre fokus. Når folk sier at hverdagen er et slit og at det er vanskelig å få endene til å møtes, er svaret fra regjeringen smålige kutt.

Folk som står utenfor arbeidslivet opplever å få kutt i dagpengene sine. Folk i Finnmark har fått kutt i barnetrygden. Uføre, kronisk syke, gravide og brannskadde har mistet retten til gratis fysioterapi. Barna har mista skolefrukten. Og Norges aller rikeste har fått rekordhøye skattekutt i gave av Frp og Høyreregjeringa. I dag eier de aller rikeste i landet en femtedel av all formue i Norge.

Hvert eneste år er det 15 000 elever som dropper ut av videregående. 9000 unge yrkesfagelever står uten læreplass. 50 000 unge står utenfor arbeid og utdanning. Dette valget som vi står ovenfor nå handler om vår felles framtid! Da trenger vi politikere som bruker de store pengene på å løse utfordringene vi unge står overfor i dag, ikke politikere som lukker øynene og ikke lytter når vi sier klart ifra at nok er nok.

Jeg er glad for at Arbeiderpartiet vil prioritere skole, arbeid og helse fremfor skattekutt til Norges aller rikeste. Arbeiderpartiet går til valg på en lærlingsgaranti slik at ingen elever skal stå med lua i handa og ikke få lærlingplass etter to år på yrkesfag. Vi ønsker at helsesykepleier skal være tilstede på alle videregående skoler slik at elevene har noen å snakke med når dagen er kjip. I tillegg ønsker vi å innføre gratis skolemat på skolen for alle, slik at alle kan møte skoledagen gode og mette, for bedre konsentrasjon og motivasjon.

Våre lokalsamfunn handler om våre liv, og det handler om vår felles framtid. Jeg vil ha politikere som forstår oss, og som kjemper for oss. Derfor stiller jeg til valg som ungdomskandidat, og derfor stemmer jeg Arbeiderpartiet. For å være en stemme for barn og unge i kommunen min, og for å jobbe for det partiet som fremmer de beste løsningene for vår framtid.