fbpx
skip to Main Content

Turområder for hund i Arendal

I Arendal kommune, som i resten av landet, er det generell båndtvang fra 1.4 t.o.m. 20.8. Dette gir trygghet for både husdyr og vilt i kommunen, men også noen utfordringer for hundeeiere.

For kunne aktivisere hundene sine uten bånd må innbyggere i dag benytte fasiliteter i en annen kommune, eller et mindre privat område på Rykene. Man må med andre ord ha bil.

Ifølge Norsk Kennelklubb sin statistikk blir det registrert rundt 200 nye hunder i Arendal hvert år. Det bor flere mennesker i og nær sentrum som ikke har bil, men hund. Hunder trenger mosjon, de fleste mer enn de kan få ved å luftes i bånd. I gangavstand fra sentrum lufter og trener flere eiere sine hunder på Biejordene. Det hadde vært flott om dette eller andre tilsvarende steder kunne ha blir inngjerdet som et trygt treningsområde for hundene hele året. Det vil muliggjøre at hundene kan slippes løs samtidig som turgåere og f.eks. rådyr kan være trygge for at de ikke blir forfulgt.

I f.eks. Oslo kommune tilbys det 10 kommunale, inngjerdete områder hvor innbyggere kan lufte og dressere hunden sin uten kostnad og uten bruk av bil.

Ser ordføreren for seg at Arendal kommune kan opprette noe tilsvarende?

Back To Top